Hopp til innhold

Ny forsinkelse for norske panservogner

Produksjonen av de nye, norske panservognene er nok en gang forsinket, skriver Teknisk Ukeblad. Pandemi, flom og krig har skylden.

Norge har bestilt 44 kampstøttevogner av typen ACSV G5 fra tyske FFG Flensburger Fahrzeugbau.

Serieproduksjonen skulle etter planen startet i Norge i fjor sommer. Slik det ser ut nå, vil dette tidligst skje rundt årsskiftet, altså halvannet år på overtid, skriver Teknisk Ukeblad.

Forsvarsmateriell forklarte i juni i fjor at både pandemien og storflommen i Tyskland i 2021 skapte problemet for enkelte underleverandører. Nå har også krigen i Ukraina bidratt i negativ retning.

– Det stemmer at vi har sett noen forsinkelser i leveransene av kampstøttevognene. Dette skyldes fortsatte ettervirkninger fra pandemien og den russiske invasjonen av Ukraina, skriver spesialrådgiver Endre Lunde i Forsvarsmateriell i en epost til tidsskriftet.

– For eksempel er både våre leverandører og de som støtter leveransene til Ukraina avhengige av mange av de samme forsyningskjedene for deler og komponenter, skriver Lunde.

De pansrede beltekjøretøyene skal fungere både som plattform for Hærens gjenoppståtte kampluftvern og for en ny generasjon artillerilokaliseringsradarer.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no