Hopp til innhold
E10 Hålogalandsvegen
Foto: Statens Vegvesen

Ny E10 Hålogalandsveien

Oppsummert

Bygging av E10 Hålogalandsveien, som skal binde sammen Sortland, Harstad og Evenes, vil koste rundt 10 milliarder kroner. Bygging kan starte i 2021 etter en anbudsprosess. Veien skal delvis finansieres ved bompenger.

  • Vil i gang med Hålogalandsveien

    – Det prosjekt Hålogalandsveien trenger nå er finansiering og tidligst mulig oppstart, ikke forsinkelser og utsettelser, skriver Vesterålen regionråd i et brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide og fylkesråd Bent-Joacim Bentzen. I følge brevet skal det fremmes forslag på Stortinget om å dele opp prosjektet i mindre størrelser. I stedet for å ha det som et OPS-prosjekt (Offentlig-Privat Samarbeid).

  • Ber om at veianbud deles opp

    Arbeiderpartiet vil endre anbudsreglene slik at norske entreprenører lettere kan få oppdrag. Ny E10 som skal binde sammen Sortland, Harstad og Evenes til rundt 10 milliarder kroner, bør deles i mindre anbudspakker, mener Aps Åsunn Lyngedal.

    E10 Hålogalandsvegen
    Foto: Statens Vegvesen
  • Støtter nordnorske firmaer i anbud

    Staten ønsker å lyse ut ett anbud på 10 milliarder kroner, men nordnorske entreprenører krever at anbudet på bygging av E10, Hålogalandsveien deles opp i mindre anbud. De får støtte fra fylkesrådslederne i Troms og Finnmark og i Nordland, som mener firma fra nord får en sjanse til å delta hvis anbudet er oppdelt.

  • – Legger til rette for kinesere

    Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) mener kontraktene på store vegprosjekter blir for dyre for norske entreprenører og bør deles opp. Statens vegvesen legger til rette for bare kinesiske selskaper ved store kontrakter, sier Stein Winfeldt i EBA. Han viser blant annet til Hålogalandsveien der kontraktsummen er venta på bli på om lag 10 milliarder kroner

  • Statsministeren lover byggestart

    Statsminister Erna Solberg erkjenner at det er behov for investeringer i både digital infrastruktur og veiutbygging i Nord-Norge. Under konferansen Agenda Nord-Norge i Narvik lovet hun at utbyggi av E10/Hålogalandsveien på grensa mellom Nordland og Troms.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no