Hopp til innhold

Norsk dokumentar tatt ut til ny prestisjefestival

Den norske dokumentaren «Ukjent landskap» er tatt ut til nok en prestisjetung filmfestival, etter at den i januar vant Sundance-festivalens Grand Jury Prize.

Filmen er tatt ut til den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i greske Thessaloniki, som ifølge Variety er blant de såkalt Oscar-kvalifiserende festivalene. Skulle «Ukjent landskap» vinne, vil den automatisk komme i betraktning til neste års Oscar.

« Ukjent landskap », som har «A New Kind of Wilderness» som internasjonal tittel, vant i januar Sundance-festivalens Grand Jury Prize som den første norske filmen noensinne.

Bak står filmskaper Silje Evensmo Jacobsen i A5 Film. Med kamera fulgte hun familien Payne og deres fire barn, som bosatte seg på landet for å leve i harmoni med naturen, men som må ut i et nytt og ukjent landskap når moren dør – og de må selge gården og vende tilbake til sivilisasjonen.

Variety beskriver «Ukjent landskap» som «avvæpnende enkel og likevel svært kompleks på samme tid».

Den norske dokumentaren får sin Europa-premiere i Thessaloniki, som arrangeres 15. til 17. mars. Der skal den kappes i den internasjonale konkurranseseksjonen sammen med 11 andre dokumentarer fra hele verden.

Norsk kinopremiere blir 5. april, før den senere blir å se på NRK, som er co-produsent. Kreftforeningen har laget et eget sorgkurs som skal vises rundt i norske byer der «Ukjent landskap blir å se».

(NTB)

Sundance Film Festival

Norsk familiesuksess vann pris under Sundance Film Festival: –​​​​​​​ Det er heilt vilt!

Dei dyrkar eigen mat, klatrar berrføtt i tre med øks, har heimeundervisning og søv saman. Slikt blir det dokumentarfilm av.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no