Hopp til innhold

Norsk dokumentar tatt ut til ny prestisjefestival

Den norske dokumentaren «Ukjent landskap» er tatt ut til nok en prestisjetung filmfestival, etter at den i januar vant Sundance-festivalens Grand Jury Prize.

Filmen er tatt ut til den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i greske Thessaloniki, som ifølge Variety er blant de såkalt Oscar-kvalifiserende festivalene. Skulle «Ukjent landskap» vinne, vil den automatisk komme i betraktning til neste års Oscar.

« Ukjent landskap », som har «A New Kind of Wilderness» som internasjonal tittel, vant i januar Sundance-festivalens Grand Jury Prize som den første norske filmen noensinne.

Bak står filmskaper Silje Evensmo Jacobsen i A5 Film. Med kamera fulgte hun familien Payne og deres fire barn, som bosatte seg på landet for å leve i harmoni med naturen, men som må ut i et nytt og ukjent landskap når moren dør – og de må selge gården og vende tilbake til sivilisasjonen.

Variety beskriver «Ukjent landskap» som «avvæpnende enkel og likevel svært kompleks på samme tid».

Den norske dokumentaren får sin Europa-premiere i Thessaloniki, som arrangeres 15. til 17. mars. Der skal den kappes i den internasjonale konkurranseseksjonen sammen med 11 andre dokumentarer fra hele verden.

Norsk kinopremiere blir 5. april, før den senere blir å se på NRK, som er co-produsent. Kreftforeningen har laget et eget sorgkurs som skal vises rundt i norske byer der «Ukjent landskap blir å se».

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no