Hopp til innhold

Nordea varsler rentekutt

Vi har fortsatt det verste foran oss, men det går mot lysere tider, forsikrer Nordea Markets. De spår to rentekutt, solid lønnsøkning og lavere prisvekst.

– Vi har tro på at i år vil arbeidstakerne endelig få reell vekst i lønningene sine. Det er flere forhold som peker i den retning, blant annet forpostfektningene fra både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets til NTB.

Nordea Markets legger onsdag formiddag fram sine prognoser for norsk og internasjonal økonomi for i år og neste år i makrorapporten Nordea Economic Outlook. Hovedkonklusjonen er at statsminister Jonas Gahr Støre får rett i sine forsikringer om at folk vil få det bedre i år – i både det store og det mindre bildet.

«Om ett år vil de alle fleste ha mer å rutte med enn de har i dag, rentekutt eller ikke. Bare det gir grunn til en viss optimisme inn i det nye året», skriver Olsen i prognoserapporten.

– I sum er vi ganske optimistiske på norsk økonomis vegne og når det kommer det hverdagsøkonomien til folk flest. Det blir en litt seig vinter og vår først, men snart er det verste bak oss, sier Olsen til NTB.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no