NRK Meny
The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) tildeles Nobels fredspris for 2017.

Nobels fredspris 2017

Oppsummert

Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) fikk Nobels fredspris for 2017. Organisasjonen er en koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land. 25 norske organisasjoner er medlemmer.

 • Fredsprisdiplomet avduket

  Årets fredsprisdiplom ble avduket på Nobels Fredssenter i Oslo i ettermiddag. For tredje år på rad er det Willibald Storn (81) som har laget diplomet, i år med en mor med et barn som motiv.

 • Se årets nobelforedrag

  Foredrag om årets fredsprisvinner av Olav Njølstad, sekretær for Nobelkomiteen, fra Nobels Fredssenter

  Nobels Fredssenter feirer kunngjøringen av ny fredsprisvinner med foredrag om vinneren, Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN). I år er det Olav Njølstad som holder foredraget kl. 14. Kl. 15 blir det debatt om årets vinner.
 • USA ikke på atomforforbudslinja

  En talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet sier fredag kveld at USA ikke har noen intensjoner om å skrive under en avtale om forbud mot atomvåpen, slik årets fredsprisvinner ICAN ønsker. Det melder nyhetsbyrået AFP.

 • ICAN: – Trodde det var tulletelefon

  Grete Østern, som var til stede på ICANs hovedkvarter i Genève da telefonen om at organisasjonen var tildelt Nobels fredspris for 2017 kom, sier alle i lokalet ble veldig overrasket. – Vi trodde det var en tulletelefon, sier Østern til NRK.

 • USA: Gjør ikke verden fredeligere

  Amerikanske myndigheter sier på en pressekonferanse fredag kveld, norsk tid, at tildelingen av Nobels fredspris til organisasjonen ICAN «ikke vil gjøre verden fredeligere», melder nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no