Hopp til innhold

Nigeriansk senator tiltalt for organhandel i Storbritannia

En tidligere nestleder for senatet i Nigeria er tiltalt for moderne slaveri og ulovlig organhandel etter at han forsøkte å skaffe datteren en ny nyre.

60 år gamle Ike Ekweremadu og kona ble fremstilt for retten i London tirsdag. Datteren Sonia er også tiltalt, men er innlagt på sykehus og kunne ikke møte i retten. Forsvarerne hennes har levert inn en psykiatrisk evaluering og sier hun ikke er i stand til å svare for tiltalen.

Familien og en lege er tiltalt for å ha hentet en 21 år gammel mann fra Nigeria til London for å fjerne en av nyrene hans og gi den til Sonia.

21-åringen skal selv ha varslet om saken da han nektet å la seg operere etter å ha gjennomført forberedende prøver ved et sykehus i London. Etter at han gikk til politiet, ble det tatt ut siktelse og familien Ekweremadu ble pågrepet da de kom med fly til London i fjor sommer.

Legen, en 50-åring fra Sør-London, ble pågrepet senere.

Tiltalen gjelder brudd på loven mot moderne slaveri, og de tiltalte er anklaget for å ha samarbeidet for å tilrettelegge reisen for en person de planla å utnytte. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no