Hopp til innhold

Mehl om skyting i Moss: - Urovekkende

Tirsdag ble en mann skutt utenfor svømmehallen i Moss. Justisminister Emilie Enger Mehl kaller det urovekkende at slikt skjer i det offentlige rom.

– Dette er en sak som er under etterforsking, så den kan jeg ikke gå inn i. Men jeg har forståelse for at folk blir urolige, og det er urovekkende når det skjer sånne hendelser i offentlige rom. Det har vi dessverre sett flere eksempler på den siste tiden, sier Mehl til NRK.

Hun sier videre at regjeringen tar utviklingen i gjengkriminalitet på alvor, men understreker at det er trygt i Norge.

– Vi har en helt annen situasjon i Norge enn i Sverige. Vi har hatt en annen innvandrings- og integreringspolitikk enn Sverige, vi har helt andre tall når det gjelder drap eller voldshendelser, sier justisministeren.

Minst to personer er fortsatt på frifot etter skytingen i Moss. En mann er innlagt på sykehus med alvorlige skader, og har status som fornærmet i saken. NRK får opplyst at fornærmede knyttes til det svenske «Dalen»-nettverket. Nettverket har over lengre tid stått i konflikt med «Foxtrot»-nettverket.

Spørretimen Stortinget

Støre om Moss-skyting: – Dypt urovekkende

Norge er «langt, langt, langt» unna gjengkriminaliteten Sverige har sett, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). I Stortinget i dag måtte han svare om skytingen i Moss.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no