Hopp til innhold
Kvinner demonstrerer i Köln
Foto: ROBERTO PFEIL / Afp

Masseovergrep i Köln

Oppsummert

Antall politianmeldelser for seksuelle overgrep og tyverier under nyttårsfeiringen i den tyske storbyen Köln, er steget til over 500. Den tyske justisministeren mener angrepene var planlagte.

 • Köln skjerper sikkerheten nyttår

  Tysk politi skjerper sikkerheten i Köln for å unngå seksuell trakassering og ran, som skjemte nyttårsfeiringen i byen i fjor. En gruppe høyreekstreme fra partiet NPD får heller ikke lov til å demonstrere i byen nyttårsaften, melder AP.

 • Tysk voldtektslov vedtatt enstemmig

  En lov som utvider definisjonen av voldtekt etter overgrepene i Köln nyttårsaften, er enstemmig vedtatt i den tyske forbundsdagen. Loven er omtalt som «Nei betyr nei», fordi den tar hensyn til både fysisk og muntlig motstand fra offerets side, skriver AFP.

 • Ny voldtektslov etter Köln-overgrep

  Den tyske Forbundsdagen godkjenner trolig en lov som utvider definisjonen av voldtekt etter overgrepene i Köln nyttårsaften. Ifølge dagens lovgiving må offeret gjøre fysisk motstand for at det skal være voldtekt. Et verbalt nei har hittil ikke vært nok.

 • Frikjent for Køln-trakassering

  En algerisk 26-åring er frikjent for seksuell trakassering i Köln på nyttårsaften. Juryen sier de har ingen bevis for at mannen var en del av en gruppe på ti menn som skal ha omringet og trakassert kvinner ved sentralstasjonen i Köln.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no