Hopp til innhold
To politibiler ved åstedet på Råholt i Eidsvoll der en mann ble knivstukket 29. mai 2023.
Foto: Øyvind Holm Lønberg / NTB

Mann knivstukket på Råholt

Oppsummert

Mandag 29. mai ble en mann knivstukket og alvorlig skadet på Råholt i Eidsvoll. To menn er siktet for drapsforsøk. De har begge samtykket til varetektsfengsling.

  • Endrer siktelse til drapsforsøk for knivstikking

    Politiet har skjerpet siktelsen mot to menn etter knivstikkingen på Råholt i Eidsvoll mandag forrige uke, opplyser advokat Torgeir Falkum til Dagbladet. Han er forsvarer til den ene siktede.

    De to mennene er siktet for drapsforsøk og ulovlig befatning med skytevåpen, skriver avisen.

    Politiet fikk melding om knivstikkingen kl. 14.30 forrige mandag. Fornærmede kontaktet selv AMK og ble fløyet til Ullevål sykehus for behandling. Tilstanden var alvorlig, men er nå stabil.

    Begge de to mennene som er siktet er varetektsfengslet.

  • Romerikes Blad: Politiet endrer siktelsen til drapsforsøk etter knivstikking på Råholt

    Politiet endrer siktelsen til drapsforsøk etter knivstikking på Råholt mandag. En mann ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

    – Siktelsen er endret etter en konkret vurdering av funnene i saken, forteller politiadvokat Erik Braathen i Øst Politidistrikt til avisa.

    En mann ble hentet av luftambulanse etter at politi og ambulanse rykket til en adresse etter meldinger om en knivstikking på Råholt i Eidsvold kommune mandag.

    To menn ble anholdt og senere pågrepet av politiet. De to mennene, som er varetektsfengslet, var tidligere siktet for grov kroppsskade og ulovlig befatning med skytevåpen. Flere våpen er beslaglagt.

    Kbivstikking2-Råholt-290523
    Foto: Nadir Alam / NRK
  • VG: To menn siktet for grov kroppsskade etter knivstikking på Råholt

    De to mennene som er pågrepet etter at mann ble knivstukket på Råholt, er siktet for grov kroppsskade og ulovlig befatning med skytevåpen.

    Det opplyser påtalefaglig etterforskningsleder Anders Wiig i Øst politidistrikt til VG.

    Like etter klokka 20 tvitret politiet at de har fått opplyst at fornærmede ikke er kritisk skadd, og at tilstanden er stabil.

  • Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Eidsvoll

    En mann er hentet av luftambulanse etter at politi og ambulanse rykket til en adresse etter meldinger om en knivstikking på Råholt i Eidsvold kommune i Viken.

    – Trolig alvorlig skadet som følge av stikk, skriver politiet i en melding på Twitter.

    Mannen ringte selv inn til AMK og sa at han var knivstukket.

    – Vi ble tidlig koblet inn. Mannen ble funnet utendørs, og ut ifra opplysninger vi har nå, skal også knivstikkingen ha skjedd utendørs, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen.

    Sveen sier også at to personer er anholdt.

    – De to mennene er anholdt av en patrulje i nærheten, de jobber med å sjekke alibi og hvilken status de får etterpå er uklar, sier han.

    Ifølge Sveen er det ikke snakk om en tilfeldig fornærmet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no