Hopp til innhold
Anne Alræk Solem og Sturla Henriksbø
Foto: NRK

Mann siktet for bestillingsdrap

Oppsummert

Ein norsk statsborgar i 60-åra er arrestert er sikta for å ha bestilt drapet på kona si i Pakistan. Han er også sikta for å ha planlagt to andre drap. Mannen har bodd i Norge i over 40 år.

  • Frikjent for bestillingsdrap

    En 66 år gammel mann er frikjent for drap på kona si i Pakistan og har fått redusert straffen med åtte års fengsel i lagmannsretten. I fjor ble mannen dømt til 21 års fengsel i Oslo tingrett for å ha bestilt drap på kona og hennes brødre i Pakistan. I en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett er mannen frikjent for anklagen om drap, men dømt til 13 og et halvt års fengsel for medvirkning til grov kroppsskade med døden til følge.

  • Siktet for å ha planlagt nytt drap

    Norskpakistaneren som er siktet for å bestilt drapet på sin 40 år gamle kone i Pakistan i mai i fjor, er siktet for å ha planlagt enda et drap. Mannen er nå siktet for å ha planlagt tre drap, skriver VG.

  • Har budd i Noreg i over 40 år

    Mannen som er sikta for både å ha bestillt drapet på kona si i Pakistan, og for å ha medverka til drapsforsøk på to andre, har budd i Noreg i over 40 år. Mannen og den no avdøde kona gifta seg i 2006 og dei hadde to born, skriv TV 2.

  • Tryggingsvakt skaut kona

    Mannen i 60-åra som vart arrestert i Oslo i dag skal ha betalt ei tryggingsvakt i Lahore i Pakistan for å skyte kona si, seier politiet. Tryggingsvakta seier at han fekk omlag 700 kroner for drapet, men hevdar han var lova omlag 6600 kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no