Hopp til innhold

London: 2-3 politibetjenter i uka skal bli siktet framover

To til tre politibetjenter som etterforskes for seksuelle overgrep og familievold, vil bli siktet hver uke fremover, sier politisjef Mark Rowley i London.

Det melder Sky News.

Bakteppet er at politimannen David Carrick har erkjent straffskyld for 24 voldtekter og 25 andre sedelighetslovbrudd over en 16-årsperiode fram til september 2020. I tillegg har en rekke andre sedelighetssaker ført til svekket tillit til politiet blant befolkningen i London.

I kjølvannet har det kommet over 1.000 påstander om seksuelle overgrep og familievold mot rundt 800 politibetjenter. Nå etterforsker London-politiet hver eneste sak.

I en pressekonferanse onsdag beklager Rowley til ofrene. Han sier også offentligheten må forberede seg på flere smertefulle historier etter hvert som politiet etterforsker sakene. Politisjefen erkjenner at saken svekker politiets integritet.

– Vi er alle like forskrekket over at vi har hundrevis av politibetjenter som ikke burde vært i jobben. Carrick er et forferdelig eksempel på det, sier Rowley.

– Å snu alle steiner og avdekke grusomme sannheter skjer ikke over natten. Det kommer til å gjøre vondt. Vi trenger støtten til innbyggerne i London, sier han videre.

(©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no