Hopp til innhold
En gutt går på stranda i Monrovia i Liberia.
Foto: Thierry Gouegnon / Reuters

Liberia

Oppsummert

Liberia er et land som ligger i den vestlige delen av Afrika. Landet ble etablert som en uavhengig republikk i 1847 og har aldri vært underlagt noen kolonimakt. Liberia er dermed Afrikas eldste uavhengige republikk.

  • 29 omkom på bønnemøte i Liberia

    Minst 29 mennesker omkom på et stort kristent møte i Liberia onsdag, ifølge politiet. Kaos skal ha brutt ut da noen av deltakerne ble angrepet av kriminelle. Et stort antall mennesker ble tråkket ned i trengselen som oppsto. Mange mennesker ble skadd, og politiet frykter at antallet døde kan stige.

    Årsaken til trengselen skal ha vært at ransmenn væpnet med kniver og macheter angrep noen av deltakerne. Et stort antall kristne deltok på bønnemøtet på en idrettsarena i hovedstaden Monrovia. Blant de omkomne er det flere barn. (NTB)

  • 15 savnet etter skip sank

    Mellom 15 og 17 personer er meldt savnet etter et skip sank i Liberia, melder AFP. Skipet startet å synke lørdag kveld. Søk og redningsoperasjoner pågår, sier kommisjonæren i landets sjøfartsmyndighet Eugene Lenn Nagbe.

    Kystvakt har allerede reddet elleve personer fra vannet. Skipet var dømt usjøverdig og hadde ikke tillatelse til å ha passasjerer om bord.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no