Hopp til innhold
En gutt går på stranda i Monrovia i Liberia.
Foto: Thierry Gouegnon / Reuters

Liberia

Oppsummert

Liberia er et land som ligger i den vestlige delen av Afrika. Landet ble etablert som en uavhengig republikk i 1847 og har aldri vært underlagt noen kolonimakt. Liberia er dermed Afrikas eldste uavhengige republikk.

 • 29 omkom på bønnemøte i Liberia

  Minst 29 mennesker omkom på et stort kristent møte i Liberia onsdag, ifølge politiet. Kaos skal ha brutt ut da noen av deltakerne ble angrepet av kriminelle. Et stort antall mennesker ble tråkket ned i trengselen som oppsto. Mange mennesker ble skadd, og politiet frykter at antallet døde kan stige.

  Årsaken til trengselen skal ha vært at ransmenn væpnet med kniver og macheter angrep noen av deltakerne. Et stort antall kristne deltok på bønnemøtet på en idrettsarena i hovedstaden Monrovia. Blant de omkomne er det flere barn. (NTB)

 • 15 savnet etter skip sank

  Mellom 15 og 17 personer er meldt savnet etter et skip sank i Liberia, melder AFP. Skipet startet å synke lørdag kveld. Søk og redningsoperasjoner pågår, sier kommisjonæren i landets sjøfartsmyndighet Eugene Lenn Nagbe.

  Kystvakt har allerede reddet elleve personer fra vannet. Skipet var dømt usjøverdig og hadde ikke tillatelse til å ha passasjerer om bord.

 • Ebola-dødsfall i Liberia

  Få måneder etter at Liberia ble erklært Ebola-fri kommer det meldinger om et nytt dødsfall forårsaket av den dødelige smitten. – Ei kvinne i trettiårene døde i går av ebola, sier landets helsemyndigheter til Reuters.

 • Ebolasmittet gutt døde i Liberia

  En 15 år gammel gutt er død av ebola i Monrovia, mindre enn tre måneder etter at landet ble erklært ebola-fritt. Gutten døde mandag på et behandlingssenter nær hovedstaden Monrovia, melder BBC. Guttens bror og far fått fortsatt behandling.

 • Gutt døde av ebola

  En 15 år gammel gutt er død i Liberia etter å ha blitt smittet av ebola. Det er landets første registrerte eboladødsfall etter at Liberia ble erklært fri for sykdommen i september. Guttens far og bror er også smittet av ebola og får nå behandling.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no