Hopp til innhold
En gutt går på stranda i Monrovia i Liberia.
Foto: Thierry Gouegnon / Reuters

Liberia

Oppsummert

Liberia er et land som ligger i den vestlige delen av Afrika. Landet ble etablert som en uavhengig republikk i 1847 og har aldri vært underlagt noen kolonimakt. Liberia er dermed Afrikas eldste uavhengige republikk.

  • Presidentinnsettelse måtte avbrytes i Liberia

    Liberias nyvalgte 79 år gamle president Joseph Boakai fikk tilsynelatende et illebefinnende da han skulle tas i ed mandag.

    Seremonien ble holdt utendørs i sterk varme i hovedstaden Monrovia. Boakai begynte på sin tale, men måtte plutselig avbryte den.

    Medarbeidere styrtet til og prøvde å sørge for at presidenten fikk frisk luft. Han fortsatte talen etter et par minutter, men seremonien ble deretter avbrutt.

    Boakai slo forgjengeren George Weah i presidentvalget i det vestafrikanske landet i fjor.

    (NTB)

    Joseph Boakai
    Foto: Reuters
  • Dødstallet stiger etter tankbil-ulykken i Liberia i romjulen

    Dødstallet etter at en tankbil med bensin eksploderte i liberia 26. desember har steget til 74, opplyser myndighetene i landet.

    Det nye dødstallet er en kraftig økning fra det forrige rapporterte tallet, som var 40.

    – Det var andre som ble til aske, så vi prøver fortsatt å finne ut av antallet, sier landets overlege Francis Kateh til AFP mandag.

    Søndag erklærte president George Weah en uke med landesorg etter ulykken. Øyevitner har fortalt at folk hadde klatret opp på lastebilen for å hente bensin etter at den krasjet og veltet langs en vei i Totota, omtrent 130 kilometer fra hovedstaden Monrovia.

    Rundt 40 personer omkom umiddelbart i eksplosjonen, mens andre døde på sykehus som følge av skadene de pådro seg.

    (NTB)

  • 40 døde da tankbil eksploderte

    Over 40 personer mistet livet og mange andre fikk alvorlige brannskader da en tankbil med bensin eksploderte i Liberia.

    Tankbilen fraktet bensin da den kjørte utfor veien tirsdag i Totota, nordvest i Liberia. Mange flokket til ulykkesstedet, noen av dem i håp om å sikre seg bensin fra kjøretøyet. Like etter eksploderte tankbilen.

    Ifølge et øyenvitne ba sjåføren folk om ikke å å ta bensinen som lekket ut.

    – Han ba dem om ikke å klatre på tankbilen, og om at de ikke måtte slå på tankbilen, men enkelte brukte til og med skrujern for å få hull på tanken, sier Aaron Massaquoi til nyhetsbyrået AFP.

    Onsdag var fortsatt flere titall personer innlagt på sykehus med alvorlige brannskader. Dødstallet kan stige, opplyser myndighetene.

    (NTB)

  • Minst 40 døde i tankbileksplosjon i Liberia

    Minst 40 personer mistet livet da en tankbil eksploderte i Liberia, opplyser det vestafrikanske landets myndigheter.

    Tankbilen fraktet bensin da den kjørte utfor veien tirsdag i Totota, nordvest i Liberia. Mange flokket til ulykkesstedet, noen av dem i håp om å sikre seg bensin fra kjøretøyet. Like etter eksploderte tankbilen. Minst 40 mistet livet og mange flere ble skadd.

    Onsdag var fortsatt flere titalls personer innlagt på sykehus med alvorlige brannskader. Dødstallet kan stige, opplyser myndighetene.

    (NTB)

  • Joseph Boakai valgt til president i Liberia

    Han fikk 50,64 prosent av stemmene, men den sittende presidenten, George Weah, fikk 49,6 prosent. Valgresultatet ble klart mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no