Lager film om Harald og Sonja

Regissør Vibeke Idsøe og Paradox Rettigheter får 12.000.000 kroner i tilskudd fra Norsk Filminstitutts markedsordning, NFI, for å lage film om kong Harald og dronning Sonjas ni år lange kamp for å få gifte seg.

– Historien om hvordan daværende kronprins Harald fant og slåss for kjærligheten til Sonja Haraldsen, er ikke bare en viktig del av norgeshistorien, det er også en utrolig kjærlighetshistorie som vil røre både de som husker historien fra sin ungdom, og de hører om den for første gang. Det sier NFI-direktør Kjersti Mo. Historien er ikke vist på film tidligere.

– Alle hadde en mening om Sonja og Harald. Det politiske spillet og dramaet som foregikk i kulissene, folkehetsen mot Sonja og hennes familie, medienes hardkjør, monarken som stilles overfor et umulig valg, og i sentrum for det hele to unge mennesker som kjemper for kjærligheten, lyder beskrivelsen fra Norsk filminstitutt.

Markedsordningen er en ordning for kinofilmer med et stort publikumspotensial. Bransjepanelet består av erfarne filmprodusenter og distributører som vurderer hvilken av filmprosjektene som søker støtte, som har størst potensial for høyt billettsalg på kino.

Mange vil nok ta turen til kinosalen for å se den rørende kjærlighetshistorien om vårt kongepar.

Kronprins Harald og Sonja fotograferes etter forlovelsen er kunngjort
Foto: NTB arkivfoto / SCANPIX

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no