Hopp til innhold
Kvinne funnet død i leilighet i Oslo
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kvinne drept på Bjørndal

Oppsummert

Torsdag 7. februar 2019 ble en kvinne funnet død i en bolig på Bjørndal i Oslo. Politiet kan bekrefte at det var Ramilem Kamal som ble drept. En mann er tiltalt for drapet. rettssaken starter 29. juni 2020.

  • Mann dømt til 13 års fengsel for Bjørndal-drap

    Mannen som drepte naboen sin på Bjørndal i Oslo i 2019, er i lagmannsretten dømt til 13 års fengsel. 42 år gamle Ramilem Kamal ble påført 35 knivstikk.

    Straffen er den samme som i Oslo tingrett. 1070 dager i varetekt trekkes fra soningstiden. Tiltalte dømmes også til betale 86.379 kroner i erstatning til Kamals pårørende.

    Politiet fant Ramilem Kamal død etter forblødning da de tok seg inn i leiligheten hennes på Bjørndal i Oslo 6. februar 2019.

    Senere samme kveld ble mannen som nå er dømt for drapet, pågrepet på en buss i Ski utenfor Oslo.

    I dommen heter det at drapet er begått på en så brutal måte at det tillegges vekt i skjerpende retning. Det heter også at tiltalte skal ha en viss reduksjon i straffen for at han i avhør i 2019 tilsto at drepte Kamal forsettlig. Dette skjedde imidlertid etter at mannen rett etter pågripelsen nektet for dette.

    Den tiltalte mannen har hevdet at han var utilregnelig da drapet skjedde. Lagmannsretten mener imidlertid at det ikke er ført bevis for at han hadde han hadde en «redusert evne til å vurdere sitt forhold til omverdenen» som følge av en «psykisk lidelse».

    Dødsfall på Bjørndal
    Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK
  • Titalte hevder han er utilregnelig

    Mannen i 40-årene som er tiltalt for drapet på sin nabo på Bjørndal i Oslo i fjor hevder han er utilregnelig, og erkjente ikke straffskyld i retten mandag. Det melder NTB. Den tiltaltes forsvarer sier at klienten hennes erkjenner de faktiske forhold.

  • Mann i retten for Bjørndal-drapet

    En 41 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha drept naboen Ramilem Kamal (42) i februar i fjor. Ifølge tiltalen ble Kamal knivstukket flere ganger i halsen og på overkroppen. Hun døde av forblødning og av skader på luftrøret.

  • Går ut med navn på drapsoffer

    Politiet går nå ut med navnet på drapsofferet på Bjørndal. Politiet kan bekrefte at det var Ramilem Kamal f. 1976 som ble drept på Bjørndal. Navnet frigis i samråd med pårørende.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen sier hennes klient samtykker til fire ukers varetektsfengsling, men ikke til isoloasjon.

Nye avhør av Bjørndal-drapssiktet over helga

En mann er pågrepet – siktet for drap på kvinne

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no