Hopp til innhold

Koronavaksinen fra Novavax blir tilgjengelig i Norge, opplyser FHI

I en pressemelding skriver Folkehelseinstituttet at et mindre parti av vaksinen blir tilgjengelig fra uke 10. Nuvaxovid fra Novavax er en proteinbasert vaksine og bygger på en mer tradisjonell vaksineteknologi enn mRNA-vaksinene.

Nuvaxovid fikk betinget godkjenning av det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i slutten av desember 2021 til bruk fra 18 års alder. Vaksinen har vist å gi god beskyttelse mot koronasykdom.

Sara Viksmoen Watle, overlege ved Folkehelseinstituttet, sier vaksinen gjøres tilgjengelig slik at de som ønsker å benytte seg av vaksinen får mulighet til det.

Watle mener at dagens kunnskapsgrunnlag ikke gir noe grunnlag for å foretrekke Nuvaxovid framfor mRNA-vaksiner, verken ved grunnvaksinasjon eller oppfriskningsdose.

Men Nuvaxovid kan være aktuell til de personene som av ulike årsaker ønsker å benytte en annen vaksine enn en mRNA-vaksine.

Behovet for denne vaksinen antas å være lavt i Norge, og vesentlig del av den planlagte leveransen vil bli donert til andre land, opplyser FHI.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no