NRK Meny
Nordland 6
Foto: NRK

Konsekvensutredning av LoVeSe

Oppsummert

Flere fylkeslag i Arbeiderpartiet sier nå nei til konsekvensutredning av mulig oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

 • Trøndelag Ap vil verne LoVeSe

  Trøndelag Arbeiderparti har vedtatt varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. De understreker samtidig behov for nytt leteareal. Dermed har nok et lokallag gått mot fjorårets landsmøtevedtak.

 • Ap-lag sier nei til LoVe-utredning

  Flere av Arbeiderpartiets fylkeslag sier nei til konsekvensutredning av oljeaktivitet ved Lofoten, Vesterålen og Senja. Årsmøtene i Hedmark, Oppland og Møre og Romsdal sier alle nei, skriver NTB.

 • Ap-fylkeslag sier nei til LoVeSe

  Flere av Arbeiderpartiets fylkeslag sa i helga nei til konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. I følge NTB gjelder dette Oppland Ap, Hedmark Ap og Møre og Romsdal Ap.

 • Utsetter spørsmål om LoVeSe

  Venstre bekreftet i dag at de har fått gjennomslag for at Lofoten, Vesterålen og Senja ikke skal konsekvensutredes i den inneværende stortingsperioden, som går fra 2017 til 2021, melder NTB.

 • Flertallet mot åpning av LoVeSe

  I både Troms og Finnmark er det flertall mot å åpne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for olje- og gassvirksomhet. En meningsmåling InFact har utført for NRK i de to fylkene, viser at 53 prosent er negative, 32 prosent er positive, mens 15 prosent svarer vet ikke.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no