Kongsberg: Antall fornærmede øker

Etterforskningen etter drapene i Kongsberg fortsetter for fullt. Politiet holder på med vitneavhør, analyser og innsamling av tekniske funn. Torsdag var 50 vitner avhørt.

– Vi har også hatt rundspørringer, så antall vitner har økt i løpet av helgen, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

– I tillegg har vi en rekke fornærmede. Disse er blitt skutt etter med pil og bue. Så er spørsmålet om de har vært så nære at de kunne bli truffet, eller om de har vært for langt unna til å bli truffet, så det kan være snakk om alt fra forsøk på drap til forsøk på alvorlig kroppsskade eller trussel, Dette må vi vurdere, men tallet på fornærmede vil øke betydelig, sier Omholt.

Politiets hovedhypotese er fortsatt at det er sykdom som har utløst det som har skjedd. Men de vurderer også andre hypoteser.

– Det er selvfølgelig andre forhold som kan spille inn, men det er sykdom som er den sterkeste utløsende faktor per i dag, sier Omholt.

Når den siktede, Espen Andersen Bråthen, kan avhøres igjen, er avhengig av helsetilstanden hans.

Særlig er datamaskin og telefoner som er sikret, interessant for politiet.

– Og så er det nettet generelt. Hva som er lagt inn på sosiale medier, alt er interessant for å danne seg et bilde av en persons liv.

– Etterforskningen så langt, tyder på at han har vært mye alene, og hatt et lite sosialt miljø rundt seg. Om han har hatt det samme lille sosiale miljøet på nettet, må etterforskningen avdekke. Men mye tyder på at han har vært mye alene, sier Omholt.

Per Thomas Omholt, Sør-Øst Politidistrikt
Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no