Hopp til innhold
Linda Hofstad Helleland
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kommersiell allmennkringkaster

Oppsummert

Regjeringen foreslår en modell for fortsatt støtte til én kommersiell allmennkringkaster. TV 2 har lisensen i dag, men har ikke søkt om ny lisens fordi det ikke fulgte med noen statsstøtte. Ordningen kan først begynne i 2018 og vil vare i 5 år.

 • Allmennkringkastar-avtale lyst ut

  I dag lyser regjeringa ut ny avtale for kommersiell allmennkringkastar. Regjeringa vil gi 135 millionar kroner i fem år, og TV-kanalane har tre månader på å søka. Eit av krava er at hovudredaksjon og sentral nyheitsredaksjon må ligga minst 100 km utanfor Oslo. Kulturdepartementet vil inngå ein avtale i løpet av desember.

  Linda Hofstad Helleland
  Foto: Thomas Espevik / NRK
 • Allmennkringkastar-avtale ila. juni

  Kulturminister Linda Hofstad Helleland tar sikte på å kunngjera ein ny allmennkringkastar-avtale ila. månaden. Utspelet kjem etter eit skriftleg spørsmål frå Ruth Grung (Ap), som ikkje forstår kvifor ministeren somlar. – Regjeringa skal lysa ut ein avtale som det må søkast på. Det er spesielt å lysa ut midt i ferien.

  Linda Hofstad Helleland
  Foto: Thomas Espevik / NRK
 • TV 2-sjef positiv til pengestøtte

  TV 2-sjef Olav T. Sandnes er positiv til kulturministerens forslag om pengestøtte til en kommersiell allmennkringkaster. Linda H. Helleland vil fremme et forslag om at en kommersiell allmennkringkaster kan få inntil 15 millioner euro årlig i støtte.

  Linda Hofstad Helleland

  Går inn for å gi statsstøtte til TV 2

  Men kanalens hovedkontor må fortsatt ligge utenfor Oslo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no