Hopp til innhold

Klubbrepresentanter bannlyst fra fotballen etter stadionkatastrofen

To personer i fotballklubben Arema får ikke være involvert i indonesisk fotball så lenge de lever etter at minst 131 personer døde i helgens tribunetragedie.

En av fotballhistoriens verste stadionepisoder utspilte seg da supportere tilhørende Arema FC stormet banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball. Banestormingen ledet til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i et forsøk på å få kontroll på situasjonen.

Styrelederen for organisasjonskomiteen og en sikkerhetsoffiser i Arema «får ikke drive aktiviteter i fotballen ut livet», opplyste styrelederen i Det indonesiske fotballforbundets disiplinærkomité, Erwin Tobing, på en pressekonferanse tirsdag.

I tillegg har forbundet bøtelagt klubben med rundt 170.000 kroner. Selv om forbundet nå har gått til det steget å bannlyse klubbrepresentanter, har politiet måttet tåle kritikk utenfra. Overlevende mener politiet overreagerte da tilskuerne stormet banen etter kampslutt.

Politiet brukte tåregass for å forsøke å roe gemyttene, men i kaoset som oppsto ble mange kvalt eller trampet i hjel. Av disse var minst 33 barn. En politisjef i Malang fikk mandag sparken.

(NTB)

Indonesia Soccer Deaths
Foto: Yudha Prabowo / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no