Hopp til innhold

Kina bosetter myanmarske flyktninger

Krigsflyktninger fra Myanmar får hjelp til å bosette seg i Kina, sier kinesiske myndigheter. I tillegg strømmer flyktninger til andre omkringliggende land.

Flere myanmarere har den siste tiden flyktet fra det krigsherjede landet. Kina, som grenser til Myanmar i nordøst, sier at de har startet et arbeid for å finne nye hjem til myanmarske flyktninger.

– Av humanitære hensyn og på grunn av vårt nære vennskap til Myanmar har Kina bosatt personer fra Myanmar som har rømt fra krigen, sier utenriksdepartementets talsperson, Mao Ning, torsdag.

Kinesiske myndigheter oppgir ikke ytterligere informasjon om de myanmarske flyktningene eller hvor mange det er snakk om. Kina har oppfordret partene i Myanmar til å stanse kampene snarest mulig slik at de fordrevne kan returnere til hjemmene sine.

Kampene i Myanmar har ført til at mer enn 200.000 mennesker er drevet på flukt siden februar 2021. Situasjonen ble ytterligere forverret da en allianse av væpnede opprørsgrupper fra etniske minoriteter i slutten av oktober startet en offensiv mot regjeringsstyrkene.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no