Ras Jølster 4
Foto: Linda Olin Reite / NRK

Jordras ved E39 i Jølster kommune

Oppsummert

Flere jordras gikk over E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane 30. juli. Politiet søker etter en mann som er antatt omkommet. Det har vært flere problemer med telefondekning i området. Det er store materielle skader etter rasene.

 • Resultatløst søk etter savnet bil

  Metallgjenstanden som ble funnet i Jølstravatnet var ikke bilen som ble tatt av et jordskred i juli i år, opplyser politiet. Føreren av bilen, en mann i 50-årene, antas å ha omkommet. Gjenstanden politiet fant i Jølstravatnet var et nettinggjerde.

 • Hentar opp bil frå Jølstravatnet

  Arbeidet med å heve bilen som blei teken av eit ras i Jølster i Sogn og Fjordane 30. juli startar måndag. Ein mann i 50-åra frå Jølster omkom i raset som gjekk over fylkesveg 451. Bilen er funnen på 170 meters djup, 660 meter ute i Jølstravatnet.

 • Ny teknologi er løysinga

  Dronar eller andre luftfartøy som kan halde ein basestasjon i lufta over eit ulukkesområde, kan vere løysinga i krisesituasjonar. Det er ein av konklusjonane til Nasjonal kommunikasjonsmyndigheit NKOM. Etter skreda i Jølster i juli har NKOM greidd ut korleis ein raskt kan få etablert mellombels mobildekning etter større ulukker.

  Opprydding etter ras ved Vassenden i Jølster
  Foto: Oddleif Løset / NRK
 • Bil i Jølstravatnet skal heves

  Bilen som ble tatt av ras i Jølster i Sogn og Fjordane i sommer, skal heves neste måned. Arbeidet starter trolig 11. november og er ventet å ta rundt to uker. En mann i 50-årene fra Jølster omkom i raset, som gikk 30. juli, men mannen er ikke funnet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no