Ras Jølster 4
Foto: Linda Olin Reite / NRK

Jordras ved E39 i Jølster kommune

Oppsummert

Flere jordras gikk over E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane 30. juli. Politiet søker etter en mann som er antatt omkommet. Det har vært flere problemer med telefondekning i området. Det er store materielle skader etter rasene.

 • Berre eit hus i faresone på Slåtten

  Ei ny faresonekartlegging syner at berre eitt bustadhus ligg innanfor faresona for 1000-års skred, på Slåtten i Jølster. – Dei andre bustadhusa ligg trygt for 1000-årsskred, fortel NVE sin regionsjef Brigt Samdal.

  Brigt Samdal - NVE
  Foto: ODDMUND HAUGEN / NRK
 • Må vente med hevingsforsøk

  Politiet må framleis vente i fleire dagar på å få undersøkt og heva bilen som vart teken av eit ras på sørsida av Jølstravatnet under uveret for to veker sidan. Det skriv Firda. Sist torsdag vart det meldt om eit funn av ein metallgjenstand som kan vere bilen til den sakna mannen. Men selskapet som har leita etter den sakna mannen og bilen med sonar og miniubåt, seier at det minst vil ta 14 dagar frå funnet til at det er god nok sikt i vatnet til at dei kan gå ned og undersøke gjenstanden.

  Søk med miniubåt i Jølster
  Foto: Bård Siem / NRK
 • Ikkje bakteriar i Jølstravatnet

  Det er ikkje påvist bakteriar i drikkevatnet i Jølster etter uvêret for to veker sidan. Vatnet har framleis tilfredsstillande kvalitet og det er ikkje behov for tiltak, skriv kommunen på si heimeside.

  Jølstravatnet
  Foto: Stian Sjursen Takle / NRK
 • Kan ta lang tid å få undersøkt bil

  Det kan ta flere uker å få konstatert om den savnede mannen etter rasene i Jølster befinner seg i det som trolig er et bilvrak politiet har funnet i Jølstravatnet. Det opplyser politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no