Hopp til innhold

Ingen budsjettavtale – utsetter fristen

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet har foreløpig ikke klart å komme til enighet med SV om revidert nasjonalbudsjett.

De tre partiene sitter i intense forhandlinger på Stortinget. Og nå er det klart at fristen for å komme fram til en avtale, utsettes til fredag.

– Det er gode og konstruktive samtaler med SV om revidert nasjonalbudsjett. Men som tidligere år gir vi oss selv noen ekstra dager for å lande et trygt og økonomisk ansvarlig resultat, sier finanskomiteens leder Tuva Moflag (Ap) til NRK.

– Vi forhandler fremdeles med håp om å komme i mål til fristen, som er førstkommende fredag formiddag, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NRK.

– Det er stor avstand mellom oss og regjeringspartiene, og SV jobber på for gjennomslag som gir folk bedre råd, reduserer forskjellene og som tar natur- og klimakrisen på alvor, sier hun.

Det er slett ikke uvanlig at fristen ryker i budsjettforhandlinger. De siste årene har det snarere vært regelen enn unntaket at Stortingets frister har blitt overskredet.

Stortinget skal etter planen vedta en budsjettavtale fredag 21. juni.

Forhandlingsmøte om revidert nasjonalbudsjett
Foto: Mats Rønning

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no