Hus til sorenskriver påtent

Oppsummert

En mann er tiltalt etter mordbrannparagrafen etter at huset til sorenskriveren i Hamar ble påtent i 2013. Han er tiltalt for drapsforsøk på fem personer, samt vold og trusler. Han nekter straffskyld. Rettssaken går nå i Sør-Østerdal tingrett.

 • Dømt til 18 år forvaring

  (NTB): Mannen som satte fyr på huset til sorenskriveren på Hamar, er dømt til 18 års forvaring med en minstetid på ti år for drapsforsøk og mordbrann. Dommen er i tråd med aktors påstand. – Vår klient er helt klar på at han er uriktig domfelt. Dommen vil bli anket, sier mannens forsvarer, advokat Thomas Randby.

  Befaring sorenskriverbrann
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • Ber om 18 år for mordbranntiltalt

  Aktor la ned påstand om forvaring i 18 år med en minstetid i ti år for 39-åringen fra Hamar som blant annet er tiltalt for å ha tent på huset til sorenskriveren på Hamar i 2013. Hans datter og en venninne reddet seg så vidt ut av det brennende huset.

 • Prosedyre etter sorenskriverbrann

  Sorenskriveren på Hamar, hans kone, datteren og hennes venninne er påført livsvarige traumer av den mordbranntiltalte 39-åringen i Sør-Østerdal tingrett, mener aktor, som i dag holder prosedyre i saken. 39-åringen nekter straffskyld.

 • Mener tiltalt ikke var psykotisk

  Mannen som er tiltalt for å ha satt fyr på huset til sorenskriveren på Hamar i 2013, var ikke psykotisk, mener rettspsykiaternes. De mener han er paranoid, men ikke psykotisk, verken da brannen fant sted eller nå.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no