Hopp til innhold
Valgopptelling av stemmesedler i Guinea-Bissau
Foto: CHRISTOPHE VAN DER PERRE / Reuters/NTB Scanpix

Guinea-Bissau

Oppsummert

To tidligere statsministre kjemper i andre runde av presidentvalget i det afrikanske landet Guinea-Bissau. Det fattige landet har blitt kalt narkostat av FN.

 • 11 drept i kuppforsøket i Guinea-Bissau

  Myndighetene i det afrikanske landet Guinea-Bissau opplyser at 11 mennesker ble drept i kuppforsøket tirsdag. Tirsdag ettermiddag omringet tungt bevæpnede soldater ulike regjeringsbygg i hovedstaden Bissau. Kuppforsøket ble avverget.

 • Minst seks ble drept i kuppforsøket i Guinea-Bissau

  Minst seks mennesker ble drept i det mislykkede kuppforsøket mot landets president Umaro Sissoco Embaló, skriver Reuters. De døde inkluderer fire av angriperne og to medlemmer av presidentgarden. Det er uklart hvem som står bak angrepet.

 • Guinea-Bissaus president sier kuppforsøk er slått ned

  Guinea-Bissaus president Umaro Sissoco Embalo sier at situasjonen er under kontroll etter det som ser ut til å ha vært et forsøk på militærkupp.

  I en video publisert på hans Facebook-side sier Embaalo at sikkerhetsstyrker har «stoppet et angrep på demokratiet».

  Han sier at de som ble drept i skyting tidligere i dag var medlemmer av sikkerhetsstyrkene og ikke ministre. Embalo sier at de som står bak kuppforsøket vil bli straffet.

  Det er nå rolig i hovedstaden. Det sier Osiris Fransisco Pina Ferreira til NRK.

 • Valgresultat ventes i Guinea-Bissau

  To tidligere statsministre kjemper i andre runde av presidentvalget i det afrikanske landet Guinea-Bissau. I første runde fikk Domingos Simoes Pereira 40 prosent av stemmene. Umaro Sissoco Embalo fikk 27 prosent.

  Domingos Simoes Pereira
  Foto: CHRISTOPHE VAN DER PERRE / Reuters/NTB Scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no