Kvinnelige velgere i kø for å avgi stemme i fria i Guinea 18. oktober 2020
Foto: STRINGER / Reuters/NTB

Guinea

Oppsummert

Presidenten i Guinea, Alpha Condé, er valt til ei tredje presidentperiode. Valkommisjonen seier at han fekk 59,5 prosent av stemmene. Store og valdelege protestar har herja i landet etter valet 18. oktober.

 • 15 døde i skred ved gullgruve

  I det vestafrikanske landet Guinea er minst 15 mennesker døde etter et jordskred ved en gullgruve. Dødstallet kan stige, tror Røde Kors. En lokal politisjef i Siguiri-regionen sier skred som dette krever flere liv enn koronapandemien, melder AFP.

 • Minst 15 døde i skred i gullgruve

  Minst 15 personer er døde etter et jordskred i en hemmelig gullmine i Guineas Siguiri-region, melder redningsmannskap og vitner til nyhetsbyrået AFP. Et steinoverheng kollapset nær landsbyen Tatakourou, ifølge de først innringte rapportene.

 • Presidenten i Guinea gjenvalgt

  Forfatningsdomstolen i Guinea erklærer valgseier for den sittende presidenten, Alpha Conde, som er 82 år gammel. Conde vinner med 59,5 prosent oppslutning. Det har vært store og voldelige opptøyer hvor 46 personer har omkommet siden valget startet.

 • Condé ny president i Guinea

  Den konstitusjonelle domstolen i Guinea har laurdag godkjent resultatet av årets presidentval i landet, der den omstridde presidenten Alpha Condé fekk 59,5 prosent av stemmene. Dermed får han gå inn i ei tredje periode som president, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no