Hopp til innhold
Frigitte politiske fanger og deres støttespillere feirer i Conakry i Guinea 7. sept. 2021
Foto: CELLOU BINANI / AFP

Guinea

Oppsummert

Militæret i den vestafrikanske staten Guinea avsatte president Alpha Condé i et kupp 5. september 2021. Kupplederne anklager det avsatte regimet for omfattende korrupsjon og for å ha tråkket på borgernes rettigheter.

 • Juntaen i Guinea har utnevnt en ny statsminister

  Juntaen i Guinea oppløste forrige uke regjeringen i landet. Nå har de utnevnt en økonomen Amadou Oury Bah som ny statsminister.

  Den nye statsministerens viktigste oppgave blir å dempe spenningen mellom myndighetene og 13 fagforeninger som gikk ut i streik mandag, skriver NTB.

 • Dødstallet stiger etter eksplosjon i Guinea

  Antall døde etter en voldsom brann og eksplosjon ved Guineas største oljeterminal har steget. Torsdag er det talt 23 døde og ytterligere 241 skadde.

  Det var mandag at det brøt ut brann og deretter eksplosjon i en oljeterminal i hovedstaden Conakry. Først var det meldt om 13 døde og 178 skadde.

  Det gjenstår å identifisere levninger av ti mennesker, og regjeringen har fått inn meldinger om at folk fortsatt er savnet.

  Etter katastrofen ble salget av bensin stanset, noe som har ført med seg sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Conakry.

  (NTB)

 • Minst 14 drept i eksplosjon på oljeterminal i Guinea

  Minst 13 mennesker døde og 178 andre ble skadd i en kraftig eksplosjon på en oljeterminal i Guineas hovedstad Conakry mandag.

  Brannmannskapene fikk kontroll på flammene mandag ettermiddag. Eksplosjonen førte til store skader i området.

  Landets myndigheter rådet hovedstadens innbyggere til å holde seg hjemme, og skolene i byen ble stengt.

  (NTB)

 • Minst 11 drept i eksplosjon på oljeterminal i Guinea

  Minst 11 mennesker er drept og 88 skadd i en eksplosjon på en oljeterminal i Guineas hovedstad Conakry, opplyser en politibetjent til nyhetsbyrået Reuters.

  Antall drepte er et foreløpig tall, opplyser vedkommende. Flammene skal være under kontroll. En rekke bygninger er ødelagt.

  Landets myndigheter råder hovedstadens innbyggere til å holde seg hjemme.

  (NTB)

 • Guinea: Eksplosjon i oljeterminal i hovedstaden

  Flere mennesker fryktes drept og skadd i en eksplosjon på en oljeterminal i Guineas hovedstad Conakry, opplyser en politibetjent til nyhetsbyrået Reuters.

78 personer er bekreftet døde i ebola-epidemien i det vestafrikanske landet Guinea, nå stenges grensene til landet.
Helsepersonell fra Leger uten grenser hjelper en ebolapasient med å spise i den sørlige byen Gueckedou i Guinea. Mariano Lugli Leger uten grenser, som er ansvarlig for kriseoperasjonen i Guinea, snakker om utfordringene med ebolaepidemien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no