Hopp til innhold

Greske medier: Nordmann pågrepet for drap i Hellas

En nordmann er pågrepet for drap i Thessaloniki i Hellas, melder flere greske medier.

– Vi er kjent med at en norsk borger er arrestert i Hellas. Ambassaden i Athen vil gi konsulær bistand. På grunn av taushetsplikten kan vi ikke kommentere saken ytterligere, sier Guri Solberg i UD til NRK.

Han er mistenkt for å ha drept en lokal politimann (32) under en krangel på et utested natt til torsdag. Ifølge greske medier skjedde drapet like etter 04:30 lokal tid.

Politimannen skal ikke ha vært i tjeneste da han ble drept. En kamerat av den drepte politimannen skal også ha fått skader, og ble fraktet til sykehus, ifølge lokale medier.

– Mannen forstyrret andre, og vår kollega grep inn for å hjelpe til med å fjerne ham fra området. Han kranglet med vennen som var sammen med vår kollega og påførte dessverre vår kollega dødelige skader, sier talskvinne Konstantina Demoglidou i det greske politiet til ERT.

Mannen skal ha blitt pågrepet like etter drapet. Utestedet ligger i samme gate som en politistasjon. Bilder fra greske medier viser sperrebånd og kriminalteknikere som jobber på stedet.

Mannen sitter nå i varetekt og skal avhøres. Ifølge ERT skal han fremstilles for statsadvokaten i regionen fredag.

NRK har vært i kontakt med den norske ambassaden i Athen, som henviser til Utenriksdepartementet i Norge. UD ønsker ikke å kommentere om de er kjent med saken nå.

Kripos i Norge har så langt ikke blitt kontaktet av gresk politi i saken, sier pressevakt Jonas Fabritius Christoffersen til NRK. Det er heller ikke noe automatikk i at det skal skje, sier han.

Thessaloniki er Hellas' nest største by.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no