Hopp til innhold
G20-møtet i Antalya
Foto: Susan Walsh / Ap

G20-toppmøtet i Antalya

Oppsummert

Ledere for verdens 20 mektigste land er samlet til G20-toppmøte i Antalya i Tyrkia. Syria. Borgerkrigen i Syria og kampen mot terror er viktige tema på møtene.

  • Ingen miljøenighet på G20

    Topplederne på G20-møtet i Tyrkia kritiseres av miljøvernere for ikke å ha kommet til enighet om de globale klimamålene i de siste direkte samtalene før klimatoppmøtet i Paris. EU-kilder sier avstanden mellom deltakerne var stor.

  • Putin og Obama:FN bør megle i Syria

    Presidentene Obama og Putin er enige om at en overgangsregjering i Syria må ledes fra Syria selv, da de snakket sammen under G20-toppmøtet i Antalya i Tyrkia søndag. De to er også enige om at FN skal bistå i forhandlingene om en fredelig løsning.

  • Obama og Putin i samtaler

    Russlands president Vladimit Putin og USAs president Barack Obama hadde en 35 minutter langt uformell samtale under G20-toppmøtet i Antaya søndag. Det er foreløpig ikke kjent hva de to snakket om.

  • G20: – Vil skjerpe grensekontroll

    G20-leiarane er samde om å skjerpe grensekontrollane og tryggleiken i luftfarten etter terroråtaket i Paris, ifølgje eit utkast til ei felles erklæring. Leiarane skal også vere samde om at flyktningkrisa må løysast gjennom ein samordna innsats.

G-20-lederne møtes i Antalya i Tyrkia for å snakke blant annet om Syria og IS.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no