Hopp til innhold

Frp vil ha åpen høring etter brukollapsen på Tretten

Fremskrittspartiet vil ha en åpen høring i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget knyttet til brukollapsen på Tretten.

– Vi har sett flere eksempler på at trebruer kollapser, nå sist den svært alvorlige hendelsen på Tretten, sier første nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen, stortingsrepresentant Frank Sve (Frp).

Han tar til orde for at eksisterende trebruer bør vurderes erstattet med nye konvensjonelle bruer i betong og stål, dersom man ikke kan garantere at trebruene ikke kan kollapse.

Sve mener det er et absolutt krav om trygghet for bilistene og næringslivet på norske bruer, og mener samferdselsministeren bør innhente ekstern kompetanse for å kvalitetssikre Vegvesenets beregninger.

Han ser det som svært bekymringsfullt at Vegvesenet nylig godkjente brua på Tretten.

– Slikt verken skal eller kan skje, og det må få reelle konsekvenser for hvordan Statens vegvesen beregner slike prosjekter og hva slags kompetanse de innehar.

Sve sier at saken må vurderes svært grundig. Han vil ta initiativ til at Stortinget setter i gang prosessen med egen høring i fagkomiteen.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no