Christiania i København
Foto: Ellen Henriette Suhrke / Scanpix

Fristaden Christiania

Oppsummert

Bydelen Christiania i København har i over 40 år vært preget av fritt salg av hasj i hovedgata «Pusher Street». Organiserte kriminelle har i stadig større grad fått kontroll over omsetningen. I mars aksjonerte politiet og arresterte over 80 personer.

 • – Rått miljø i Christiania

  De kriminelle har for mye makt i Christiania, mener flere danske folkestingspolitikere. – Christiania er ikke en fristad, men et parallellsamfunn, sier Kasten Lauritzen (V) som kaller miljøet i Christina for rått. .

 • Tør ikke skrive om Pusher street

  Den kritikerroste danske dokumentarforfatteren Peter Øvig Knudsen har gitt upp planen om å utgi bok om hasjmarkedet i Pusher Streets i Christiania etter råd fra politiet og i redsel for represalier fra organiserte kriminelle.

 • – Hasjmistenkt funnet død på cella

  En mann som er mistenkt for å være en av hovedpersonene i en stor hasjsak i Danmark, skal være funnet død på cella, melder nyhetsbyrået Ritzau. Mannen ble pågrepet i en stor aksjon mot hasjsalg i Christiania i går.

 • 80 i varetekt etter hasjaksjon

  Dagen etter at 83 personer ble innblakt i en stor aksjon mot hasjsalg i Danmark, er 80 av dem varetektsfengslet. Aksjonen var rettet mot personer og grupper politiet mener står bak omsetningen av hasj i Christiania.

 • Håper på mindre hasj på gatene

  – En del av de som har solgt hasj vil ikke lenger være i stand til å gjøre dette. Vi har arrestert mange, så det vil bli en del leverandører borte fra markedet en god stund, fortalte politiet i København på en pressekonferanse etter den historiske aksjonen mot hasjmiljøet i Chrisitania.

Dansk politi har gjennomført sin største politiaksjon noensinne mot organisert kriminalitet. 80 personer er arrestert i bydelen Christiania i København.
80 personer er arrestert i fristaden Christiania i København. Den største politiaksjon mot organisert kriminalitet noensinne i Danmark.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no