Foreldelsesfrist drap og overgrep

Oppsummert

Stortinget har stemt ned forslaget fra Fremskrittspartiet om, med øyeblikkelig virkning, å oppheve foreldelsesfristen for drapssaker og de alvorligste seksuelle overgrep mot barn.

 • Foreldelsesfrist avskaffes for drap

  Et flertall på Stortinget vil endre loven for å fjerne foreldelsesfrister for drap, voldtekt og seksuelle overgrep mot barn. En enstemmig justiskomite støtter justisminister Anders Anundsens (Frp) forslag om at de mest alvorlige forbrytelsene skal unntas fra foreldelse, slik at den skyldige alltid skal kunne stilles til ansvar.

 • Faremo: – Handler ikke om «system-elsking»

  Leder i justiskomiteen Per Sandberg anklager Grete Faremo for å være en «system-elsker» som vil ha unødvendig mange høringer og utredelser, etter at forslaget om å fjerne foreldelsesfristen på drapssaker med øyeblikkeleg virkning, ble nedstemt

  – Det handler ikke om «system-elsking». Derimot handler det om at nye lovforslag bør være skikkelig gjennomarbeidet for å sikre at loven blir god og fungerer etter hensikten, svarer Faremo. Les mer her

 • Skuffet over et nei til å forlenge foreldelsesfristen

  Kriminolog Nina Valen sier hun syns det er trist at regjeringspartiene stemte ned forslaget om å fjerne foreldelsesfristen på drapssaker med virkning fra i dag. Det betyr at en gjerningsmann kan gå fri hvis han tilstår etter 25 år og én dag. Les mer.

  Per Asle Rustad, Helene Wirum og Nina Valen
  Foto: Maria Kommandantvold
 • Frp nedstemt om foreldingsfrist

  Per Sandberg (Frp) sitt forslag om å fjerna foreldingsfristen på drapssaker med øyeblikkeleg verknad, blei nedstemt av regjeringspartia under voteringa på Stortinget torsdag kveld. Det betyr at politiet må setja sluttstrek for etterforskinga i Therese-saka om to og ei halv veke, trass i nye spor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no