Hopp til innhold
Steven Sotloff og James Foley
Foto: HANDOUT / Reuters

Foley og Sotloff drept av IS

Oppsummert

Terrororganisasjonen IS («den islamske staten») har lagt ut en ny video som skal vise halshugging av nok et amerikansk gissel, journalisten Steven Sotloff. I august la IS ut en video som viser halshuggingen av James Foley.

 • Tror de vet hvem bøddelen er

  Amerikanske myndigheter tror de kan funnet identiteten til mannen som skal ha halshugget journalisten James Foley, skriver CNN.

  Laster Twitter-innhold
 • Cameron åpner for angrep mot IS

  Storbritannias statsminister David Cameron sier han ikke vil utelukke noen ting når det gjelder militære angrep mot terrorgruppa IS, som holder et britisk gissel. Men han sier det er viktig at slike angrep ikke blir sett på som "vestlig innblanding" av andre stater i Midt-Østen.

 • Familien: – Sotloff var ingen helt

  Familien til journalisten Steven Sotloff har snakket for første gang etter IS-drapet. En talsmann uttrykker at journalisten reiste til krigsområdet «for å gi en stemme til de som ikke har noen», men han «var ingen helt», melder BBC.

 • Obama og Cameron trapper opp kampen

  Obama besvarer kritikken om manglende IS-strategi mens Storbritannia vurderer alle muligheter for å frigi det tredje IS-gisselet

  Bjørgaas og Aas om IS
Bjørgaas og Aas om IS
Jon Gelius med tidligere USA-korrespondent Anders Tvegård i studio om IS-terroren og reaksjoner i USA
ekstra nettsending om IS
USAs president Obama kommenterer drapet på den amerikanske journalisten Steven Sotloff. IS vil med disse drapene at USA skal stoppe bombingen av IS-styrkene i Irak.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no