Flystyrt ved Furnes
Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Flystyrt ved Furnes i Hedmark

Oppsummert

Eit fly med to personar om bord har styrta ved Furnes i Hedmark.

 • Styrtet fra 400 fots høyde

  Flyet som styrtet ved Hamar flyplass i forrige uke var i lufta i 26 minutter før det styrtet. Ulykken skjedde da flyet gikk inn for landing og det styrtet fra en høyde på ca 400 fot, melder Havarikommisjonen for Transport. En mann og en kvinne omkom.

  Havarikommisjonen for luftfart og politi på ulykkesstedet i Furnes
  Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK
 • Har video av flystyrten

  Flystyrten i Furnes tirsdag ble filmet av et overåkingskamera på Hamar flyplass. – Vi ser at det blir unormale bevegelser i flyet når det begynner å nærme seg flyplassen før landing. Flyet steiler, spinner og går i bakken, sier lederen i Hamar flyklubb, Geir Magne Andersen.

  Kamera på Hamar flyplass
  Foto: Knut Røsrud
 • Åstedsundersøkelse er i gang

  Arbeidet er i gang på ulykkesstedet i Furnes, der et småfly styrtet tirsdag ettermiddag. Det er opprettet en flyforbudssone på ulykkesstedet fra 0830 – 1800 i dag. Dette gjelder opp til 3000 fot, melder politiet på Twitter.

  Havarikommisjonen for luftfart og politi på ulykkesstedet i Furnes
  Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK
 • Havarikommisjon og politi i gang

  Onsdag morgen møttes politi og Havarikommisjonen for luftfart, for å etterforske flystyrten i går. To personer omkom da et småfly styrtet på et jorde i Furnes i Ringsaker, litt nord for Hamar flyplass. Navnene på de omkomne blir klar senere i dag.

 • Skal finne årsak til flystyrt

  Havarikommisjonen for sivil luftfart og krimteknikere fra politiet jobbet tirsdag kveld for å finne årsaken til flystyrten i Furnes i Ringssker. De skal undersøke flyvraket, prate med vitner og hente ut informasjon om lufttrafikk og vær.

Fly styrtet ved Hamar

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no