Etterforskning av BNP Paribas

Oppsummert

Frankrikes største bank, BNP Paribas, etterforskes av amerikanske myndigheter for brudd på USAs økonomiske sanksjoner mot Sudan, Iran og Syria mellom 2002 og 2009. Det forventes at banken sier ser skyldig og vedgår å betale en bot på rundt ni milliarder dollar.

  • Saksøkes for folkemord-medvirkning

    Tre organisasjoner har gått sammen om å saksøke den franske storbanken BNP Paribas for medvirkning til folkemordet i Rwanda i 1994. Banken anklages for å ha finansiert oppkjøp av 80 tonn våpen brukt av regimet under folkemordene.

  • – Vi blir tungt sanksjonert

    Administrerende direktør i BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafe, skal ha sendt ut en intern melding hvor han opplyser at banken vil bli tungt sanksjonert av amerikanske myndigheter. Det er den franske TV-kanalen i-Télé som har fått tak i internmeldingen.

  • BNP selger obligasjoner

    Frankrikes største bank BNP Paribas vil selge obligasjoner for milliarder av euro til investorer neste uke. Ifølge New York Times, nærmer banken seg et forlik med amerikanske myndigheter. Banken sier seg skyldig i anklagene om brudd på USAs økonomiske sanksjoner mot Sudan, Iran og Syria.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no