Hopp til innhold

Enighet på Stortinget om Ukraina-pakken

Det er bred enighet på Stortinget om støtte til regjeringens såkalte Ukraina-pakke.

Innstillingen fra finanskomiteen var klar torsdag. Der går det fram at regjeringen får støtte for hovedlinjene i sitt forslag fra alle partiene på Stortinget.

– Vi er veldig godt fornøyde. Vi er enige med regjeringen om hva som trengs nå, sier SVs finanspoltiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, til NRK.

Regjeringen foreslo tiltak på til sammen 14,4 milliarder kroner. Av dette skal drøyt 10 milliarder kroner gå til mottak av ukrainske flyktninger i Norge. Det innebærer blant annet mer penger til politiet, Utlendingsdirektoratet (UDI), Nav og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. I tillegg skal Forsvaret og sivil og militær beredskap styrkes med 3,5 milliarder kroner.

I tillegg bevilges det 4 milliarder kroner til asylmottak.

– Vi har vært opptatt av å styrke den barnefaglige kompetansen på mottakene. Vi skal bruke mye penger på å håndtere at flyktningene kommer til Norge, og gi dem en så god opplevelse som mulig, forteller Kaski til NRK.

Hvor pengene skal hentes fra, vil regjeringen komme tilbake til i revidert budsjett. Budsjettforslaget legges fram 12. mai.

Kari Elisabeth Kaski i vandrehallen
Foto: William Jobling / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no