Hopp til innhold

Enda et militærkupp i Burkina Faso

Fredag kveld stod en gruppe soldater frem på nasjonal TV i Burkina Faso og erklærte et militærkupp i landet, melder Reuters. Den nye lederen skal være den militære kapteinen Ibrahim Traore. Den tidligere militære lederen var Paul-Henri Damiba.

Den militære gruppen har oppløst regjeringen, opphevet grunnloven og stengt grensene. De hevder den svake sikkerhetssituasjonen i landet rettferdiggjør kuppet.

Dette er det andre militærkuppet i landet på åtte måneder.

Tidligere fredag ble det meldt om skyting ved presidentpalasset i hovedstaden Ouagadougou. Flere hovedveier i storbyen ble sperret av soldater og statlig fjernsyn gikk i svart.

Det vestafrikanske landet har vært herjet av vold siden Daimba tok makten i januar. På samme måte som i nabolandene har opprørere med bånd til al-Qaida og IS skapt uro, selv etter at Daimba denne måneden sparket sin forsvarsminister og tok på seg rollen selv.

Tusener har dødd og nær to millioner er drevet på flukt siden 2015, da grupper av ekstreme islamister i Sahel-regionen vest i Afrika spredte seg til Burkina Faso. Over 40 prosent av landet er utenfor myndighetenes kontroll.

Det danske utenriksdepartementet har bedt danske borgere holde seg innendørs, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no