Dronefoto fra stedet

Eksplosjon ved hydrogenstasjon

Oppsummert

Det har vore eksplosjon i ein hydrogentank ved ein Uno-X stasjon ved Sandvika storsenter. Vitner har høyrt eit smell og det er mykje røyk i området. Det er ikkje meldt om skadde.

 • Eksplosjon følt på jordskjelvmåler

  Hydrogeneksplosjonen i Sandvika var så kraftig at den slo ut på seismiske målestasjoner både ved Lommedalen og på Ås. De to målerne ligger henholdvis 11 og 28 kilometer unna, men fanget opp eksplosjonen gjennom lydbølger.

 • Stenger hydrogenstasjoner

  Alle de åtte hydrogenstasjonene i Danmark blir midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika mandag, skriver fagbladet Ingeniøren. Hydrogenselskapet Nel, som leverer teknologien til tankstasjonene, mener det ikke er eksplosjonsfare i stasjonene.

 • Etterforskning kan ta lang tid

  Politiet varsler at etterforskningen til hydrogeneksplosjonen i Sandvika kan ta flere måneder. Politiet opplyser til Infront TDN Direkt at de har noen hypoteser om hva som har skjedd, men at de ikke ønsker å gå ut med dette.

 • Nel-aksjen faller kraftig

  Hydrogenselskapet Nel stenger ti andre stasjoner midlertidig etter eksplosjonen i Sandvika. Eksplosjonen var trolig i en hydrogentank og skjedde ved 17.30-tiden mandag ved en Uno-X-stasjon. Selskapets aksje faller hele 21 prosent på Oslo Børs.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no