NRK Meny
Politi og brannvesen stenger ei gate etter rapportar om ein eksplosjon i New York
Foto: Staff / Reuters

Eksplosjon på Manhattan

Oppsummert

Ei røyrbombe gjekk av i New York på mandag. Politiet har arrestert gjerningspersonen.

 • Terroristen skreiv om Trump

  New York-bombaren Akayed Ullah har blitt sikta og ifølge tiltalen skreiv han denne meldinga på Facebook like før angrepet: «Trump, du har ikkje klart å beskytte nasjonen din», melder nyheitsbyrået AP.

 • New York-bombar sikta for terror

  Akayed Ullah, som detonerte ei røyrbombe i New York i går, er sikta for terrorlovbrot seier politiet i New York ifølge BBC. Ullah ligg enno på sjukehus etter at bomba skada han då den detonerte. Tilstanden hans er alvorleg.

  Laster Twitter-innhold
 • Avhøyrer familien i Bangladesh

  Antiterrorstyrkar i Bangladesh avhøyrer kona og andre slektningar av mannen som detonerte ei røyrbombe i New York i går. Akayed Ullah var sist i landet i september for å besøke kona og sonen. Styresmaktene i Bangladesh fordømde i dag angrepet.

 • Bangladesh fordømmer terrorforsøk

  Bangladesh fordømmer en av deres landsmenns forsøk på å gjennomføre et terrorangrep, melder AP. Myndighetene sier i en uttalelse at den har nulltoleranse mot terrorisme, og fordømmer terror og voldelig ekstremisme i alle former, også den i New York.

 • Trump vil ha innvandringsreform

  I en offisiell uttalelse opplyser Trump at gjerningsmannen bak hendelsen på Manhattan mandag, kom til USA på et familievisum i 2011, skriver Reuters. Trump mener terrorforsøket understreker behovet for innvandringsreform.

Førjulsidyllen ble brått brutt da en rørbombe gikk av på Port Authority buss- og undergrunnsterminal i New York mandag formiddag.
Eksplosjon på Manhattan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no