Drukningsulykke Romsås
Foto: Erik Engen

Drukning og badeulykker

Oppsummert

Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk druknet 39 mennesker i første havår i 2021 - 34 menn og fem kvinner. Mer enn hver tredje dødsulykke knyttes til bruk av fritidsbåt. To tredeler av de døde var over 60 år. Fire var under 18 år.

 • Topper drukningsstatistikken

  I Troms og Finnmark har 11 personer omkommet i drukningsulykker ved utgangen av august, melder Redningsselskapet. Dermed topper fylket drukningsstatistikken. Så langt i år har 57 personer druknet i Norge, og det er en nedgang på 17 % fra i fjor.

 • 57 personar drukna så langt i år

  Så langt i år har 57 personar drukna, ein nedgang på 17 prosent frå same tid i fjor. Det melder Redningsselskapet i ei pressemelding.

  Fagleiar for drukningsførebygging, Tanja Krangnes, seier auka fokus på sikkerheit kan ha bidratt til nedgangen.

  – Dei siste månadane har det vore ei rekke hendingar der liv har blitt redda fordi nokon i nærleiken oppdaga drukningsulykkene i tide, seier Krangnes.

  I august drukna fem personar.

 • Bekrefter identitet på omkommet

  Politiet bekrefter nå at personen som ble funnet druknet i Mesnaelva i Lillehammer er den savnede Øyvind Nyheim (41). Nyheim har vært savnet fra hjemmet sitt i Lillehammer siden 21. august, men ble først etterlyst tirsdag. – Politiet gjør videre etterforskningsskritt for å avklare om det er en ulykke eller en mulig straffbar handling som ligger bak dødsfallet, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen.

  Død person Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Døde av drukning

  En person ble funnet død i ei elv i Lillehammer tirsdag kveld.

  Påtaleansvarlig Liv Hilde Nytrøen forteller til NRK at det ikke er noen mistenkte i saken. Politiet skal nå avklare om hendelsen er en ulykke eller om det har skjedd noe straffbart. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at personen som er funnet døde av drukning. Identiteten til personen er foreløpig ikke avklart.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no