Hopp til innhold
Drukningsulykke Romsås
Foto: Erik Engen

Drukning og badeulykker

Oppsummert

Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk druknet 39 mennesker i første havår i 2021 - 34 menn og fem kvinner. Mer enn hver tredje dødsulykke knyttes til bruk av fritidsbåt. To tredeler av de døde var over 60 år. Fire var under 18 år.

 • 40 personer druknet i sommer

  Til sammen mistet 40 personer livet i drukningsulykker i sommer. Nesten halvparten av ulykkene skjedde i august, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

  – Sommeren startet rolig med få ulykker i juni, men i både juli og august har vi dessverre opplevd mange drukningsdødsfall. 17 drukningsdødsfall i august er det høyeste antallet vi har registrert siden vi tok over ansvaret for den nasjonale drukningsstatistikken for seks år siden, sier Tanja Krangnes, fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

 • To barn berga opp frå sjøen i Søgne

  Politiet i Agder har fått melding om ei mogleg drukningsulykke i Søgne. Det er to barn som er berga i land, opplyser dei. Naudetatar er på staden.

  I ei oppdatering 19.41 skriv politiet at barna har gått utover på stranda og kome under vatn. Begge er vakne og blir sett til av helsepersonell. Det er ukjent kor lenge barna var under vatn.

  Begge barna blir køyrde til sjukehus med ambulanse for vidare oppfølging, skriv politiet i ei oppdatering klokka 19.54.

  Ifølge Fædrelandsvennen skal det vere snakk om to jenter på 13 og 16 år. Det skal også ha blitt utført livreddande førstehjelp på staden.

  Føresette til barna er varsla og naudetatar har dratt frå staden, skriv politiet kl. 20.12.

  Søgne drukning
  Foto: Robin Andersen
 • Til Haukeland etter drukningsulykke

  En mann i 20-årene er fraktet til Haukeland sykehus etter drukningsulykken ved Nordnes sjøbad fredag kveld. Mannen badet sammen med en jevnaldrende mann, men kom ikke opp av vannet igjen.

  – Mannen har vært i vannet en stund, og det pågår hjerte- og lungeredning nå. Han blir også nå fraktet til Haukeland, sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen i Vest politidistrikt.

  – Han var i live da han ble fraktet til Haukeland, sier politiets innsatsleder Tordis Myrseth.

  Både badevakter og andre på stedet skal ha vært i vannet for å prøve å finne mannen. Til slutt var det brannvesenets dykkere som fant ham.

  Ulykken ble meldt til politiet kl. 19.15. Funnet ble gjort kl. 19.27.

  Drukningsulykke på Nordnes sjøbad i Bergen
  Foto: Bergen Foto og Media

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no