Hopp til innhold
Drap i Lakselv
Foto: Kristin Humstad / Sagat / NTB Scanpix

Drap i Lakselv

Oppsummert

En 40 år gammel mann fra Polen ble 3. desember 2019 stukket med kniv slik at han døde. En 31-årig Lakselv-mann er i lagmannsretten dømt til 10,5 års fegsel for drapet. Drapet skjedde i den dømte mannens leilighet i Lakselv.

 • Ti års fengsel for knivdrap

  En 33 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til 10,5 års fengsel etter at han knivstakk en 40-åring fra Polen i en leilighet i Lakselv i Porsanger i desember 2019. Tiltalte og den drepte var ifølge tiltalte gode venner. De to var i tiltaltes leilighet sammen med to andre og drakk alkohol og røykte hasj da tiltalte og fornærmede begynte å slåss.

  Den tiltalte hentet da to kniver fra kjøkkenet og satte seg deretter i en stol. Deretter skjedde det en ny konfrontasjon mellom de to som førte til at polakken ble knivstukket og døde. I retten sa den tiltalte at han ikke mente å knivstikke polakken.

  Den 33 år gamle mannen ble i Indre Finnmark tingrett i fjor sommer dømt til ni års fengsel for drapet, men i januar i år gjorde Hålogaland lagmannsrett dommen om til sju års fengsel for grov kroppsskade med døden til følge.

 • Høyesterett opphevet knivdrapsdom

  Knivdrapet i Lakselv i desember 2019 må behandles på nytt i lagmannsretten. Høyesterett har opphevet dommen fordi de mener grunnlaget i den etterlot tvil. En 32-åring ble dømt til syv års fengsel etter å ha drept sin polske kamerat under en fest.

  Drap i Lakselv
  Foto: Mariam Eltervåg Cissé / NRK
 • Knivdom ankes til Høyesterett

  32-åringen som nylig ble dømt til sju års fengsel for å ha knivstukket en mann i Lakselv slik at han døde, anker lagmannsrettens dom. Det opplyser mannens forsvarer, advokat Marius Ihlebæk, til Ságat. Voldsepisoden skjedde i desember 2019.

 • Knivdrap for lagmannsretten

  I dag startet ankesaken mot en 32-åring etter knivdrapet i Lakselv for ett år siden. Ifølge ifinnmark erklærte han seg ikke skyldig. I tingretten ble mannen dømt til over 9 års fengsel for drapet på en polsk mann.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no