Hopp til innhold

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp.

Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

I løpet av denne perioden voldtok faren sine sønner ved gjentatte anledninger. Han presset også de to guttene til å gjennomføre overgrep på hverandre.

Begge sønnene er i dag uføre som følge av overgrepene. I tillegg til oppreisningserstatning ble faren derfor dømt til å betale erstatning for inntektstap. Til sammen må mannen i 60-årene ut med nesten 5,8 millioner kroner i erstatning.

Da saken gikk i en tingrett på Østlandet i fjor høst, ble mannen også dømt for vold mot de to guttene. Han ble da dømt til åtte års fengsel for overgrepene og volden.

Under ankesaken i lagmannsretten var det imidlertid enighet om at voldshendelsene var foreldet, og at de også var foreldet under saken i tingretten. Straffen ble dermed satt noe lavere i ankesaken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no