Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 9. november

** Spacey klippes bort fra ferdig film.
** FN frykter sultkatastrofe i Jemen.
** Bygningsdeler tatt av vinden i Sunndal.

Dette skjedde natt til 9. november

Dette skjedde natt til 9. november.

Foto: Khaled Abdullah / Nicholas Kamm / Reuters / AFP

Spacey klippes bort fra ferdig film.

Kevin Spacey fjernes fra filmen «All the Money in the World», der han spiller en av hovedrollene. Filmen er ferdig, men nå må deler spilles inn på nytt.

Dermed fortsetter anklagene om seksuell trakassering å få konkrete – og potensielt svært kostbare – konsekvenser for Spacey.

Kevin Spacey

ETTERFORSKES: Ifølge flere britiske aviser etterforsker politiet en hendelse fra 2008 der Kevin Spacey skal ha begått et overgrep mot en yngre skuespillerkollega.

Foto: Nicholas Kamm / AFP

Han har allerede mistet hovedrollen i TV-suksessen «House of Cards» og andre filmprosjekter der han er involvert, er avlyst eller utsatt på ubestemt tid.

FN frykter sultkatastrofe i Jemen.

FNs nødhjelpssjef frykter at millioner kan sulte i hjel i Jemen dersom den saudiledede koalisjonen ikke hever blokaden av landet.

– Det kommer ikke til å bli som sultkrisen i Sør-Sudan tidligere i år, der titusener ble berørt. Det kommer ikke til å bli som sultkatastrofen som kostet 250.000 livet i Somalia i 2011, sier Mark Lowcock.

Sultkatastrofe

En gutt blir behandlet for underernæring på et behandlingssenter i Sanaa

Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Briten har ansvar for FNs humanitære innsats og for å koordinere nødhjelpsarbeidet i verdensorganisasjonen.

– Det kommer til å bli den verste sultkatastrofen verden har sett på mange tiår, med flere millioner ofre, advarer Lowcock. Han sier det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før hungersnøden slår inn dersom hjelpesendinger ikke slipper inn i landet og når folket.

Bygningsdeler tatt av vinden i Sunndal.

Onsdag ble det sendt ut varsel om mulig vind opp i orkan styrke langs vestkysten.

Det har vært mye vind og regn i natt i flere fylker på Vestlandet, men det har ikke vært mange meldinger om skader så langt.

Kraftig vind tok tak i blikkplater, papp og deler av en vegg på et næringsbygg i sentrum av Sunndal i Møre og Romsdal i 3-tiden i natt, meldte politiet i fylket på Twitter.

Operasjonsleder i Møre og Romsdal Tove Anita Asp, sier til NRK at det er kraftig vind i området, og opplyser om at takplater har løsnet fra to forskjellige bygg.

På grunn av de løse bygningsdelene ble Riksveg 70 mellom Sunndalsøra sentrum og Oppdølstrandtunnelen stengt på grunn av gjenstander i veibanen, meldte vegtrafikksentralen Midt-Norge på Twitter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no