Dette skjedde natt til 5. april

- Sandeid kirke i Vindafjord i Rogaland i brann etter lynnedslag
- Nord-Korea har utført ny rakett-test
- Fyrverkerifabrikk eksploderte i Portugal

Dette skjedde i natt 05. april
Foto: THOMAS HALLELAND, NRK/Kcna, Reuters

Sandeid kirke tok fyr etter lynnedslag

Ingen personer skal være skadd i brannen, som trolig ble startet av et lynnedslag. Politiet i Haugesund fikk melding om brannen i Sandeid kirke i Vindafjord i Rogaland klokken 0.42. Brannen er nå slukket, men det er vakthold på stedet, sier operasjonsleder Jan Magne Østebøvik i Sør-Vest politidistrikt. Det er lynnedslag i tårnet som trolig er årsaken til brannen, men det vil etterforskningen vise. Politiet skrev på Twitter klokken 1.42 at to vegger hadde blåst ut, men at kirken ikke var overtent. Politiet kan så langt ikke si noe om hvor omfattende skadene er.

NRK: Frykter kirketårnet skal rase sammen

Ny test av rakett i Nord-Korea

Nord-Korea kan ha utført en ny rakett-test. Ifølge det sør-koreanske forsvaret har Nord-korea skutt et prosjektil mot Japanhavet. Landet har flere ganger tidligere gjennomført rakett-tester i området. Slike tester har ført til kraftige internasjonale reaksjoner, fordi mange frykter Nord-Korea vil klare å utvikle atom-raketter. Nord-Korea har truet nabolandene og USA med atomkrig. Det amerikanske forsvaret bekrefter at Nord-Korea skjøt et ballistisk missil østover mot Japanhavet.

Fyrverkerifabrikk gikk i lufta i Portugal

Minst fem personer mistet livet i en eksplosjon i en fyrverkerifabrikk nord i Portugal. Nyhetsbyrået Lusa opplyser at mer enn hundre brannfolk har arbeidet med å få kontroll over brannen, som ble utløst av eksplosjonen i byen Lamego. Tre personer er savnet. Det skal være liten sjanse for å finne overlevende, ifølge lokale medier.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no