Dette skjedde natt til 31. mars

- Michael Flynn ber om immunitet for å forklare seg
- Malaysiere fikk forlate Nord-Korea
- SpaceX lyktes med å gjenbruke romrakett

Michael Flynn/en Falcon 9-rakett blir skutt opp av selskapet SpaceX, malaysiere forlater Nord-Korea
Foto: AP Photo/Vincent Thian/AP Photo/Carolyn Kaster/Craig Bailey/Florida Today via AP

Michael Flynn vil ha immunitet for å snakke

USAs tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn ber om immunitet i bytte mot at han forklarer seg for Kongressen i granskingen av mulige forbindelser mellom president Trumps valgkampapparat og Russland. Det melder Wall Street Journal. Flynn måtte selv gå fra jobben som sikkerhetsrådgiver etter å ha blitt tatt i løgn om sin kontakt med Russland. – Ingen fornuftig person med tilgang til juridisk rådgivning ville svart på spørsmål uten forsikringer om at han ikke selv vil blir straffeforfulgt, sier Flynns advokat Robert Kelner.

Lettere mellom Malaysia og Nord-Korea

Ni malaysiere som ble holdt igjen i Nord-Korea er tilbake i Malaysia. Det opplyser utenriksdepartementet i landet, de ble hentet med privatfly i Pyongyang og fraktet til Kualal Lumpur. Drapet på Kim Jong-nam, halvbroren til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un, og den påfølgende etterforskningen utløste en diplomatisk krise og en heftig ordstrid mellom landene. Mens ambassadørene ble erklært uønsket og ble kalt hjem, ble andre borgere hindret fra å reise.

Romselskap lyktes med gjenbruk av rakett

Romselskapet SpaceX gjennomførte torsdag natt en oppskyting og landing av en gjenbrukt rakett. En revolusjon i romfarten, sier sjefen Elon Musk. En del av raketten som ble brukt torsdag, det såkalte første trinnet, ble brukt til å sende opp det ubemannede romskipet Dragon for et år siden. Torsdag kveld ble det sendt opp en luxemburgsk kommunikasjonssatellitt. Dette er niende gang SpaceX har gjennomført en vellykket landing av en førstetrinnsrakett. Og det er første gang den samme raketten har klart det to ganger

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no