Dette skjedde natt til 3.april

** Fant 6,1 tonn kokain i metallskrot
** Krangel om valgseier i Ecuador
** Redd Barna-rapport viser at barn på flukt utsettes for misbruk og trafficing

Dette skjedde i natt
Foto: Scanpix NTB

Fant 6,1 tonn kokain i lastebåt

Colombianske myndigheter opplyser at de har gjort landets tredje største narkotikabeslag gjennom tidene. I en konteiner på en lastebåt med skrapmetall ble det funnet 6,1 tonn kokain .Lasteskipet lå til kai i havnebyen Barranquilla og skulle til Algeciras i Spania. Narkotikaen har en gateverdi i Europa på rundt 200 millioner euro.

Forsvarsminister Luis Carlos Villegas sier narkotikaen knyttes til landets største organiserte kriminelle gruppering, Gulfklanen.

Krangel om valgseier i Ecuador

I Ecuador har den venstreorienterte Lenin Moreno i følge offisielle resultater vunnet presidentvalget i landet med 51 prosent av stemmene. Motstanderen, den konservative Guillermo Lasso fikk 49 prosent. Dette bygger både på opptelling av et statistisk utvalg av avgitte stemmer, og den faktiske opptellingen, når 94 prosent av stemmene er talt opp. Lasso vil likevel ikke uten videre godta resultatet, med henvisning til at han i følge tre valgdagsmålinger lå an til å vinne valget med et par prosents margin. Begge kandidatene feiret seg selv som vinnere allerede før opptellingen startet.

Ecuador Presidential Election
Foto: Jose Sanchez / AP

Rapport: Barn på flukt utsettes for misbruk og trafficing

Enslige mindreårige på flukt blir utsatt for misbruk og trafficking, ifølge en ny rapport fra Redd Barna. Ifølge rapporten kommer barna i kontakt med smuglere som kan ta dem nordover i Europa. Smuglerne bruker deretter barna til å rekruttere flere klienter, og truer og manipulerer dem til ikke oppsøke hjelp fra myndigheter eller humanitære organisasjoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no