Dette skjedde natt til 28. november

**Flyplass på Bali fortsatt askestengt.
**Den savnede ubåten skal ha fått vann i periskopet.
**Reaksjoner etter at Trump kalte senator for «Pocahontas» igjen.

Dette skjedde natt til 28. november

Dette skjedde natt til 28. november.

Foto: NRK

Flyplass på Bali fortsatt askestengt.

Den internasjonale flyplassen i Denpasar på Bali holder stengt i ytterligere 24 timer som følge av vulkanen Agungs utbrudd på ferieøya.

Titusener av reisende er allerede rammet. Først ble flyplassen stengt i 24 timer, til tirsdag morgen lokal tid. Nå vil flyplassen tidligst åpne onsdag morgen klokken 7 lokal tid. Det tilsvarer midnatt onsdag norsk tid.

Passasjerer sitter på flyplassen på Bali og venter på informasjon etter vulkanutbrudd

KAOS: Aske skaper problemer for flytrafikken på Bali.

Foto: ANTARA FOTO / Reuters

I en uttalelse fra samferdselsdepartementet i Indonesia heter det at luftrommet ved flyplassen er dekket av vulkansk aske. Vulkanen ligger omkring sju mil fra flyplassen nordøst på øya.

Over 400 flyginger ble kansellert mandag med over 60.000 passasjerer som ble berørt.

Den savnede argentinske ubåten skal ha fått vann i periskopet.

En lekkasje i periskopet på fartøyet skal ha forårsaket en kortslutning i ett av batteriene på den savnede argentinske ubåten, før den ble meldt savnet for 12 dager siden.

Det sier Enrique Balbi, talsperson for den argentinske marinen på en pressekonferanse. Ingen har hørt fra besetningen på ubåten «San Juan» siden 15. november.

Ubåten skal ha meldt om at vann trengte inn i fartøyet, og ha blitt bedt om å dra tilbake til marinebasen i Mar del Plata.

San Juan

SAVNET: Den argentinske ubåten San Juan og besetningen som teller 44 har vært savnet siden 16. november.

Foto: Handout / AFP

– Vannet kom inn snorkelen da ubåten byttet batterier. Vannet gikk gjennom ventilasjonssystemet til en beholder for batterisystemet foran i ubåten. Det forårsaket en kortslutning og startet en brann eller røyk uten flamme, sa han.

Reaksjoner etter at Trump kalte senator for «Pocahontas» igjen.

– Dere var her lenge før noen av oss. Selv om vi har en representant i Kongressen som de sier var her for svært lenge siden. De kaller henne «Pocahontas». Men vet dere hva, jeg liker dere, sa Trump.

Trump nevnte ikke senator Elizabeth Warrens navn, men har flere ganger gjort narr av senatoren fra Massachusetts som sier at hun har indianske gener. Trump har kalt henne «Pocahontas» gjentatte ganger siden presidentvalgkampen i 2016.

Det var den demokratiske senatoren Elizabeth Warren, som har indianske aner, presidenten gjorde narr av da han skulle hedre to indianske krigsveteraner.

HYLLET KRIGSVETERANER: President Donald Trump skulle hylle tre navaho-krigsveteraner i Det hvite hus.

John Norwood, som leder en organisasjon som representerer urbefolkningene i Amerika sier at Trump sitt utspill «smaker rasisme».

– Referansen han bruker er nedsettende og en fornærmelse mot den amerikanske urbefolkningen, sier han til NBC.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no