Dette skjedde natt til 25. september

**Flere land rammes av Trumps nye innreiseforbud
**Trumps svigersønn benyttet privat e-post i Det hvite hus
**Mann knivstukket i Oslo sentrum

Morgenpakke

Dette skjedde natt til 25. september.

Foto: NTB Scanpix

Flere land rammes av Trumps nye innreiseforbud
Trump-administrasjonens nye innreiseforbud ble lansert i natt. Det omfatter Venezuela, Nord-Korea og Tsjad, i tillegg til fem muslimske land fra det gamle forbudet.

Syria, Iran, Somalia, Yemen, Libya, Tsjad, Nord-Korea og Venezuela er omfattet av de nye innreiserestriksjonene Trump-administrasjonen la fram søndag.

Donald Trump

Natt til mandag signerte Donald Trump en ny versjon av det omstridte innreiseforbudet.

Foto: Evan Vucci / AP

Restriksjonene gjelder fra 18. oktober når deler av det opprinnelige forbudet, som ble lagt fram i januar, utløper. Den gangen ble alle landene rammet likt, men de nye innreiserestriksjonene vil variere fra land til land.

I flere twittermeldinger de siste ukene har president Trump imidlertid gjort det klart at han hadde ønsket enda tøffere restriksjoner enn dem som ble nå blir lagt fram.

Laster Twitter-innhold

Trumps svigersønn benyttet privat e-post i Det hvite hus
Donald Trumps svigersønn og rådgiver, Jared Kushner, har ved flere anledninger brukt privat e-post til å kommunisere med kollegaer i Det hvite hus.

Jared Kushner og Ivanka Trump

Jared Kushner er gift med Donald Trumps eldste datter Ivanka Trump.

Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters

Saken blir bekreftet av Kushners advokat Abbe Lowell

Under presidentvalgkampen i fjor brukte USAs president Donald Trump brukte mye tid på å kritisere demokratenes kandidat Hillary Clinton, for hennes bruk av en privat e-postkonto, da hun var utenriksminister.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at han har delt sensitivt eller hemmelig informasjon på sin private konto, ifølge avisen Politico.

​Mann knivstukket i Oslo sentrum
En mann tidlig i 20-årene ble knivstukket i overkroppen etter å ha filmet en tilfeldig krangel i Brugata i Oslo. To menn på samme alder er pågrepet, ifølge NTB.

– En person observerte noen i en krangel i Brugata og vedkommende tok fram en mobiltelefon og filmet dem. De to som kranglet så dette og fulgte etter vedkommende, som førte til et håndgemeng, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

– Han som filmet krangelen trodde han ble slått i overkroppen, men det viste seg å være et knivstikk, fortsetter Jøkling.

Fornærmede tok seg fram til legevakta på egen hånd, men ble derfra kjørt til sykehus. Tilstanden hans er ukjent.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no