Dette skjedde natt til 24. februar

**TPP-land satser uten USA
**Nye utnevnelser til Trump-administrasjonen
**Reaksjoner mot Scientologimateriell i skolen

Dette skjedde i natt 24. januar 2017
Foto: NTBscanpix

TPP-land satser uten USA

Land i Asia og Stillehavsregionen fortsetter med en egen regional handelsavtale. Det etter at USAs president Donald Trump signerte ordre om å trekke landet fra frihandelsavtalen TPP. Ifølge Trump truer slike avtaler amerikanske arbeidsplasser. Ledere i Austraila og New Zeland sier i natt at de 12 andre er klare til å satse, og jobber for å få samarbeidet til å fungere uten USA.

Les mer her: TPP-medlemmer vil holde avtalen i live uten USA - NRK Urix - Utenriksnyheter og -dokumentarer

Nye utnevnelser til Trump-administrasjonen

Mike Pompeo er godkjent av det amerikanske Senatet som den nye lederen for CIA. Pompeo var nominert av president Donald Trump, og fikk 66 mot 32 stemmer. Trump har den siste tiden vært i konflikt med CIA, men erklærte støtte til etterretningsorganisasjonen lørdag. Og - Rex Tillerson er godkjent som USAs utenriksminister av Senatets utenrikskomité. Den tidligere toppsjefen i Exxon Mobile fikk elleve mot ti stemmer. Alle demokratene stemte imot. Endelig avgjørelse blir tatt av Senatet. Motstanderne mener han er for lite kritisk mot Russland og menneskerettighetsbrudd i Saudi-Arabia og på Filippinene.

Reaksjoner mot Scientologimateriell i skolen

Foreldre reagerte da en skole i Trøndelag nylig brukte materiale fra en kampanje som Schientologikirken står bak. Verken av materialet eller nettsiden til kampanjen, framstår det at scioentologer står bak, skriver Vårt Land. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier det er viktig at skolen ikke skal være forkynnende, og man skal være på vakt mot materiell fra kontroversielle grupper, og det er helt klart scientologene, sier han.

Les mer her: Scientologikirken vil inn i norsk skole - Vårt Land

USA ut mot Kina om Sør-Kinahavet

Amerikanske myndigheter varsler Kina om at det vil forsvare USAs og internasjonale interesser i Sør-Kinahavet, der Kina og andre land gjør krav på havområder og omstridte øyer. Pressetalsmann for Det hvite hus Sean Spicer sa mandag, at USA kommer til å sikre at de forsvarer sine interesser i Sør-Kinahavet, og vil hindre at internasjonale interesser blir tatt over av ett land. Kina gjør krav på hele havområdet, mens fem land og Taiwan også gjør krav på deler av de samme områdene.

Les mer her: Kina truet USA med «storstilt krig»: Trump nekter å vike - Dagbladet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no