NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 23. mars

Jihadister søker om asyl i Norge, FNs sikkerhetsråd advarer partene i konflikten i Jemen og mange biler ble påtent i Stockholm.

Dette skjedde i natt 23.03.15

Jihadister søker om asyl i Norge

Voldelige jihadister fra terrorgrupper som IS i Syria, Boko Haram i Nigeria og Al-Shabaab i Somalia har søkt asyl i Norge. Under asyl-avhørene har politiet beslaglagt mobiltelefoner med bilder og filmsnutter av tortur, lemlestelser og henrettelser. Det bekrefter Politiets utlendingsenhet og Politiets sikkerhetstjeneste til Dagsavisen.

FNs sikkerhetsråd advarer partene i Jemen

FNs spesialutsending til Jemen, Jamal Benomar sier landet står på randen av full borgerkrig. Benomar orienterte søndag FNs sikkerhetsråd om utviklingen i Jemen, der sjiamuslimsk milits har tatt kontroll over hovedstaden Sanaa, og president Abedrobba Mansour Hadi har flyktet til havnebyen Aden. Sikkerhetsrådet tar sterkt avstand fra militsens offensv, og ber dem trekke seg tilbake.

Biler påtent i Stockholm

I utkanten av Stockholm ble flere biler påtent og gikk opp i flammer søndag keld, og politiet er uten spor etter gjerningsmennene. Tolv biler ble påtent i Botkyrka sørvest for den svenske hovedstaden, alle på ulike parkeringsplasser, opplyser en talsmann for politiet. Seks andre biler ble påtent tidligere i helgen, også de i det samme område, melder nyhetsbyrået TT.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no