Dette skjedde natt til 22. mai

• Mann knivranet i Bergen
• USA mistenker Syria for nytt kjemisk angrep
• Seks døde i demonstrasjoner i Indonesia

Dette skjedde i natt 22. mai
Foto: Hassan Ammar / Tor Erik Schrøder / Muhammad Adimaja / AP / NTB scanpix / Reuters

Mann knivranet i Bergen
Politiet jakter mistenkte etter at en mann skal ha blitt ranet med kniv ved Verftet. Politiet melder at han ble fraranet eiendeler, men sier ikke hva slags.

Laster Twitter-innhold

USA mistenker Syria for nytt kjemisk angrep
En talsperson for USAs utenriksdepartement sier de har opplysninger som tilsier at president Bashar al-Assads regime i Syria brukte klorgass i kamper mot opprørere i Idlib-provinsen søndag. USA truer med at landet og dets allierte vil svare «raskt og passende». To ganger tidligere har USA angrepet Syria etter rapporter om at det ble brukt kjemiske våpen. FN konkluderte i 2017 med at regjeringen i landet har ansvar for 20 angrep med kjemiske våpen fra 2014 til 2017.

Voldelige demonstrasjoner i Indonesia
Seks personer er døde, 200 skadd og minst 20 er arrestert i Indonesia, i det som begynte som fredelige demonstrasjoner mot valgresultatet. Sittende president Joko Widodo ble erklært som valgvinner i går, og de som støttet opposisjonen tok til gatene. Protestene utartet utover natten, og ifølge en talsmann for politiet kastet demonstrantene stein og molotovcocktails mot politiet, som svarte med vannkanoner og tåregass.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no