Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 22. april

• 500 nye koronasmittede i Norge
• Israel gjengjeldte rakettangrep fra Syria
• Fiskebåt fikk brann i motoren utenfor Hammerfest

koronatest

Smittetallene viser en synkende trend siste uken.

Foto: Jil Yngland / NTB

500 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 550 koronasmittede i Norge, som er 49 færre enn for samme dag forrige uke, da tallet var 599.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.236 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 462. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 646.

Ved midnatt natt til torsdag var 4,9 millioner koronatester utført her i landet, siden februar i fjor.

212 koronapasienter var innlagt på sykehus onsdag.

Israel gjengjeldte rakettangrep fra Syria

Israels forsvar skjøt natt til torsdag raketter over grensen mot Syria, etter at de selv var blitt beskutt sørøst i landet.

Ifølge Israels forsvar ble luftvernalarmen utløst ved byen Dimona hvor et av landets atomanlegg er, da en rakett ble skutt inn over landet fra Syria. Meldinger kom senere om at en rakett skulle ha slått ned ved byen Abu Kareni, ikke langt fra Dimona og atomanlegget i Negev-ørkenen.

Ingenting skal ha blitt ødelagt som følge av rakettnedslaget. Ifølge den israelske armeradioen skjedde det fordi en syrisk luftvernsrobot ble avfyrt mot et israelsk fly, men bommet og fløy deretter inn over israelsk luftrom, skriver Reuters.

Israel Explosion

Et bilde fra det som skal være det israelske atomanlegget i Dimona i Negev-ørkenen øst i Israel. Natt til torsdag skal en rakett skutt opp fra Syria ha slått ned i nærheten av anlegget og luftvernsirener ble utløst

Foto: Channel 10 / AP

Fiskebåt fikk brann i motoren utenfor Hammerfest

En fiskebåt som fikk brann i motoren rundt 25 nautiske mil nord om Hammerfest onsdag kveld, ble torsdag morgen slept inn til kai.

Fiskebåten sendte ut mayday klokken 22.50. Brannen ble etter hvert slokket, men båten var uten framdrift. Litt før klokka fem torsdag morgen ble havaristen slept til kai av redningsskøyta like utenfor Hammerfest.

Alt er vel med mannskapet om bord

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no